Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

Αρχεία για ‘Δανειστική Βιβλιοθήκη’


Ταξιδεύοντας μ ένα βιβλίο!!!

Στην προσπάθεια μας να προωθήσουμε την αγάπη των παιδιών μας για το βιβλίο, οργανώνουμε και φέτος όπως κάθε χρόνο στο σχολείο μας, δανειστική βιβλιοθήκη. Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε κίνητρα για την ανάγνωση παραμυθιών αλλά και να βοηθήσουμε τους μικρούς μας μαθητές να αναπτύξουν φιλική σχέση με το βιβλίο και μια ουσιαστική επαφή. Με τη βοήθεια των παιδιών επιλέξαμε βιβλία και οργανώσαμε τη δανειστική βιβλιοθήκη, δημιουργήσαμε μια όμορφη, ήσυχη γωνιά για να προσελκύσουμε τα Απίθανα Νηπιάκια μας και από την Παρασκευή θα είναι έτοιμη να μας ταξιδέψει στο θαυμαστό κόσμο του βιβλίου!!! Θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε ταξίδια παραμυθένια, ταξίδια μαγικά, φανταστικά υπέροχα!!!

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://4.bp.blogspot.com/-sxV7iSjsCBg/WDUhjn8TFcI/AAAAAAAAVWA/rFuEcwreGmAHjHkoD6yOlPNxyJFCe2dqACEw/s320/15170938_1825724464305997_6763242265892833470_n.jpg

«Με ένα βιβλίο συντροφιά, πετάω από χαρά»

«Κι όσο πιο πολύ διαβάζω,
τόσο νιώθω μια χαρά,
που ποτέ δεν την αλλάζω.
Βιβλίο μου είσαι τέλεια συντροφιά!!!»

(Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου)

«Με ένα βιβλίο συντροφιά, πετάω από χαρά» στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, των παραμυθιών, με την φαντασία μας, με την καρδιά μας, με το μυαλό μας!!! «Πετάμε» και «ταξιδεύουμε», ονειρευόμαστε, προβληματιζόμαστε, ταυτιζόμαστε, ανακαλύπτουμε, κάνουμε καινούργιους φίλους!!!

Με χαρούμενα και λαμπερά προσωπάκια τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας, επέστρεφαν τα βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης… όλα ήθελαν να μιλήσουν, να πουν για την ιστορία που διάβασαν, για τις εντυπώσεις τους, για το πως αισθάνθηκαν παρέα με τον καινούργιο τους φίλο, να δείξουν και να καμαρώσουν για τα αριστουργήματα που έφτιαξαν!!!…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://4.bp.blogspot.com/-7Kde3oliC5A/VkxwC5yi86I/AAAAAAAAIqY/DDu67CgZumI/s320/101_6420.JPG

«Ταξίδι μ’ ένα βιβλίο»

Παρασκευή σήμερα και το «παραμυθένιο ταξίδι» στον «μαγικό κόσμο» του βιβλίου ξεκινά!!! Πρώτη μέρα της δανειστικής βιβλιοθήκης. Τα παιδιά σήμερα αλλά και κάθε Παρασκευή, επιλέγουν το βιβλίο της προτίμησής τους από τη βιβλιοθήκη της τάξης μας….
Σας ευχόμαστε όμορφα, «μαγικά, παραμυθένια ταξίδια»!!!
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://4.bp.blogspot.com/-N6HzEvi5-eg/VkXWDk8KhKI/AAAAAAAAIIE/cPk39lGNbhY/s320/101_6197.JPG

«Ένα Βιβλίο μου δίνει φτερά και ταξιδεύω στον «μαγικό» κόσμο του βιβλίου, της γνώσης»

«Το βιβλίο δεν έχει στόμα κι όμως μιλάει. Διηγείται ένα σωρό ιστορίες και λέει ποιήματα και τραγουδάει και τραγούδια με τις νότες. Η μαμά διαβάζει, και το βιβλίο μιλάει με το στόμα της. Όταν μάθω κι εγώ να διαβάζω, τότε το βιβλίο θα μιλάει με το δικό μου στόμα.
Α, όταν θα μάθω να διαβάζω, μήτε στιγμή δε θ΄ αφήνω σε ησυχία το βιβλίο: θα το βάζω να μου διηγείται ιστορίες, ώσπου να κουραστώ κι ως την ώρα που θα κλείνουν τα μάτια μου απ΄ τη νύστα. Τότε θα βάζω το βιβλίο κάτω απ΄ το προσκέφαλό μου και μόλις ξυπνώ, θα το βάζω να μου λέει μια μικρή ιστορία…»

Ντόρα Γκάμπε (μετάφραση Γιάννης Ρίτσος)

Θέλοντας να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν μια καλύτερη σχέση με το βιβλίο και να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους γι’ αυτό, κάνουμε προετοιμασίες για να οργανώσουμε στο σχολείο με τη βοήθεια των παιδιών μας, δανειστική βιβλιοθήκη. Διαλέξαμε βιβλία και εμπλουτίσαμε τη βιβλιοθήκη με τα βιβλία της επιλογής μας. Δημιουργήσαμε ένα χώρο ευχάριστο και ελκυστικό για τα παιδιά, με όμορφα χρώματα, αναπαυτικά μαξιλάρια και μουσική..
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

 http://2.bp.blogspot.com/-A4a-ycTMMM4/VkSc2iMpDtI/AAAAAAAAIEo/lOwV8VBd__E/s320/101_6192.JPG

Τα «Απίθανα Νηπιάκια» στη Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη Γιαννιτσών

Το ταξίδι μας στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, της γνώσης συνεχίζεται… Σήμερα με τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας, επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Δανειστική βιβλιοθήκη Γιαννιτσών.
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://4.bp.blogspot.com/-hYOXLt-fzPg/VkSBlIdZaqI/AAAAAAAAH1U/p8NY-mxsoBY/s320/12208014_732627203536645_2069137829_n.jpg

«Ταξίδι στην μαγική Αστροχώρα!!!»

Σήμερα τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα υπέροχο, μοναδικό  ταξίδι στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών, στη μαγική Αστροχώρα, με συνοδοιπόρο την καταξιωμένη μουσικό και συγγραφέα κ. Μαριβίτα Γραμματικάκη και τον αγαπημένο μας φίλο, Ασηλάμπα Ντελασύ, τον γίγαντα με την τρυφερή καρδούλα,που ζει στην Αστροχώρα, μια ήσυχη πολιτεία στην άκρη της γης. Η φωνή του τρομερή και το γέλιο του βροντή και όταν φταρνιζόταν έρχονταν τα πάνω κάτω, γρήγορος σαν τον άνεμο, με το ένα πόδι στο νησί και τ’ άλλο στη βουνοκορφή, όταν δε άπλωνε τα χέρια έφτανε μέχρι τα αστέρια. Ήταν ο ντελάλης της πολιτείας, ντελάλη εδώ, ντελάλη εσύ έγινε σιγά σιγά ο Ασηλάμπα Ντελασύ.

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://4.bp.blogspot.com/-OHY4rnigMMc/VkEQE3GdSfI/AAAAAAAAHig/_MXdennmeOo/s320/101_5962.jpg

«Κάθε αστέρι κρύβει μια ευχή, των ανθρώπων την ελπίδα για ζωή»

Με αφορμή το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με τίτλο: «Ένα βιβλίο μου δίνει φτερά και ταξιδεύω στο μαγικό κόσμο της γνώσης» το νηπιαγωγείο μας έχει προγραμματίσει παρουσίαση αφήγησης «Το αστέρι του γίγαντα» και μέρος από «Το νησί της χαράς» με τη συμμετοχή των παιδιών, με προσκεκλημένη την σπουδαία συγγραφέα και μουσικό κ. Μαριβίτα Γραμματικάκη.
Στα πλαίσια της προετοιμασίας μας, με τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας, εμπνευσμένοι από παραμύθι: «Το αστέρι του Γίγαντα» και το τραγούδι:«Όταν πέφτει ένα αστέρι» πραγματοποιήσαμε δραστηριότητες και καλλιτεχνικές δημιουργίες γεμάτες συναισθήματα, σκέψεις, όνειρα και ευχές… πολλές πολλές ευχές!!!
Είμαστε έτοιμοι.!!! Περιμένουμε με αγωνία να έρθει το πρωί της Δευτέρας!!! Περιμένουμε και όλους εσάς τους γονείς αλλά και τους συναδέλφους το απόγευμα της Δευτέρας στις 5 η ώρα για να περάσουμε ένα υπέροχο δημιουργικό απογευματάκι και να ταξιδέψουμε με συνοδοιπόρο μας την σπουδαία συγγραφέα και μουσικό κ. Μαριβίτα Γραμματικάκη.
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://1.bp.blogspot.com/-jEGt8G8XRFw/VjzSBK7F2-I/AAAAAAAAHZo/SUjF0VfECjA/s320/101_5825.JPG

Ο «πολύτιμος Θησαυρός» μας… Η Βιβλιοθήκη μας!!!

Πήραμε τους «πολύτιμους θησαυρούς» από το «νησί της γνώσης», τους φέραμε στην τάξη μας για να φτιάξουμε τη γωνιά με τους «πολύτιμους θησαυρούς» τη γωνιά της βιβλιοθήκης μας!!!
Τα βιβλία χρειάζονται αγάπη και φροντίδα… Τι πρέπει να κάνουμε για να τα φροντίζουμε; Η κυρία Βιβλιοθήκη μας, μας συμβουλεύει με ένα τραγουδάκι… να τα αγαπάμε, να τα πιάνουμε με χεράκια καθαρά, να τα ξεφυλλίζουμε αργά, αργά, να κρατάμε το φαγητό μακριά όταν διαβάζουμε, να μην τα μουτζουρώνουμε, να τα τακτοποιούμε στα ράφια. Μάθαμε το τραγουδάκι της κυρίας Βιβλιοθήκης και συμφωνήσαμε να το έχουμε φυλαχτό μας!!!

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://3.bp.blogspot.com/-SaciGo5mPuc/VjpG0LtaSOI/AAAAAAAAHN8/2u2iRpMQCm0/s320/101_5663.JPG

«Ταξίδι στον μαγικό κόσμο της γνώσης»

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ:

«Αν με πάρεις στα χέρια σου, είμαι φτερούγες και αγκαλιάζω.
Αν με κλείσεις στην καρδιά σου, είμαι φύλακας και ζεσταίνω.
Αν με βάλεις στο προσκέφαλό σου είμαι φύλακας άγγελός σου.
Αν σου γίνω θύμηση, σ’ ευχαριστώ που μ’ έκανες ψυχή σου».
(Γιώργος Κρόκος)

Όλοι γνωρίζουμε ότι το το καλό βιβλίο παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών γι αυτό και όλοι, σχολείο και οικογένεια, πρέπει να προσπαθούμε να καλλιεργούμε την αγάπη των παιδιών για το βιβλίο… να εμπλουτίζουμε τις βιβλιοθήκες μας, με ποικιλία ποιοτικών και αξιόλογων βιβλίων… να φροντίζουμε για τη διαμόρφωση του χώρου της βιβλιοθήκης μας ώστε να είναι ελκυστική και να αξιοποιηθεί κατάλληλα από τα παιδιά για να τα βοηθήσει και να τα οδηγήσει μέσα από ένα «μαγικό» ταξίδι στην κατάκτηση της γνώσης.

Μέσα από την υπέροχη ιστορία της συναδέλφου κ. Ματούλας από το 5ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας με συνοδοιπόρο τον «Κάπτεν Μπουκ» έκαναν το δικό τους «μαγικό» ταξίδι στο νησί της γνώσης!!!
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://4.bp.blogspot.com/-mncYzTsbkS8/VjoYndyGpZI/AAAAAAAAHCc/1J9ZWTaaziI/s320/101_5566.JPG

«Ένα βιβλίο μου δίνει φτερά και ταξιδεύω στον κόσμο της γνώσης»

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ:

«Αν με πάρεις στα χέρια σου, είμαι φτερούγες και αγκαλιάζω.

Αν με κλείσεις στην καρδιά σου, είμαι φύλακας και ζεσταίνω.

Αν με βάλεις στο προσκέφαλό σου είμαι φύλακας άγγελός σου.

                                Αν σου γίνω θύμηση, σ’ ευχαριστώ που μ’ έκανες ψυχή σου».  (Γιώργος Κρόκος)

116_5117 116_5116

Θέλοντας να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν μια καλύτερη σχέση με το βιβλίο και να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους γι’ αυτό, δημιουργήσαμε στο σχολείο με τη βοήθεια των παιδιών μας, δανειστική βιβλιοθήκη. Τα παιδιά κάθε Παρασκευή θα επιλέγουν το βιβλίο της προτίμησης τους. Με τη βοήθεια του γονέα ή κάποιου μέλους της οικογένειας τα παιδιά θα διαβάζουν το βιβλίο και στο έντυπο που θα παίρνουν μαζί τους θα καταγράφουν τα συναισθήματά τους, τις εντυπώσεις τους και θα ζωγραφίζουν αυτό που του έκανε περισσότερη εντύπωση.

Χωρίς τίτλο

Τη Δευτέρα θα το επιστρέφουν στο σχολείο. Κατά την επιστροφή του βιβλίου τα παιδιά θα διηγούνται την ιστορία που διάβασαν στους συμμαθητές τους.   

Ένα από τα παιδιά κάθε Παρασκευή θα παίρνει μαζί του το βιβλιοφάκελο που περιέχει «θησαυρούς» γραφικής ύλης ( χαρτιά άσπρα και χρωματιστά, κάνσον, γλασσέ, βελουτέ, κόλλα, ψαλίδι, νερομπογιές, μαρκαδόρους και ξυλομπογιές). Με αυτά  ο μικρός καλλιτέχνης  θα μπορεί, να δημιουργήσει, να κάνει σε σχέση με το παραμύθι ότι θέλετε… πάντα με τη βοήθεια του γονέα… 

116_4943

116_5241

Και να τα πρώτα αποτελέσματα από το ταξίδι του βιβλιοφάκελου…

116_4897

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This slideshow design customized with Smilebox

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων