Εκπαιδευτική επίσκεψη:¨Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης¨

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Κ.Ε.ΠΕ.Α Στυλίδας – Υπάτης: “Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης”
Οι μαθητές  του νηπιαγωγείου μας  επισκέφτηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α) Στυλίδας – Υπάτης και να συμμετάσχουν στην πρωτότυπη και διαδραστική περιβαλλοντική δράση με τίτλο “Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης”.
Δημιουργικά παιχνίδια, δραστηριότητες και βιωματικές εμπειρίες.
Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση, την αξία της επαναχρησιμοποίησης και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ήταν μια αξέχαστη και εποικοδομητική εμπειρία  και ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Κ.Ε.ΠΕ.Α για τη φιλοξενία και τη μοναδική εμπειρία που μας χάρισαν.

Σχέδιο δράσης Φιλαναγνωσίας (2024-25): ¨Με το βιβλίο που αγαπώ…..ταξιδεύω όπου θέλω εγώ!!!¨

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης φιλαναγνωσίας <<Με το βιβλίο που αγαπώ…..ταξιδεύω όπου θέλω εγώ!!!>>,οι μανούλες των μαθητών/τριών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήρθαν στην παρεούλα μας και μας αφηγήθηκαν το δικό τους παραμύθι!!!

 

Τα παιδιά έφτιαξαν τη δικιά τους αφίσα!!!

 

archeio lhpshs 2 5 archeio lhpshs 3 4

 

4ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων:¨Το ρομποτάκι Beebot κάνει Ανακύκλωση¨

¨ Οι 12 θεοί του Ολύμπου ¨

Συνεχίζοντας το ταξίδι στην ελληνική μυθολογία τα παιδιά του ολοήμερου προγράμματος γνώρισαν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου. Γνωρίσαμε αρχικά τους θεούς μέσα από τα βιβλία που εντοπίσαμε στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας ,μάθαμε τα σύμβολά τους, τα ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες που τους απέδιδαν οι άνθρωποι.

Κεραυνός του Δία                           Κουκουβάγια της Αθηνάς             Τρίαινα του Ποσειδώνα

Δόρυ & Ασπίδα του Άρη                 Καθρέφτης της Αφροδίτης              Σφυρί του Ήφαιστου

Τόξο & Βέλος της Άρτεμις              Φτερωτό Κράνος του Ερμή               Πυρσός της Εστίας

Στάχυα της Δήμητρας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας

Την Πέμπτη 22 Μαϊου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψή μας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λαμίας, στα πλαίσια του σχεδίου δράσης φιλαναγνωσίας με τίτλο <<Με το βιβλίο που αγαπώ ….ταξιδεύω όπου θέλω εγώ!!!.          Βασικός σκοπός ήταν η εξοικείωση των μαθητών με τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης, η ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, η καλλιέργεια χρήσιμων δεξιοτήτων και η διασκέδαση μέσα από την μάθηση, στο δημιουργικό και φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης. Παρακολουθήσαμε με προσοχή την παρουσίαση της κας. Ντίνας ,ακούσαμε το παραμύθι που μας αφηγήθηκε και στη συνέχεια ζωγραφίσαμε αυτό που μας άρεσε περισσότερο. Περιηγηθήκαμε στους διαδρόμους της Βιβλιοθήκης και γνωρίσαμε τα βιβλία που υπάρχουν στα ράφια της.

5η Ενδοσχολική Επιμόρφωση

Την Πέμπτη 15 Μαΐου το απόγευμα και ώρα 17:00μ.μ-20:00μ.μ πραγματοποιήθηκε η 5η  Ενδοσχολική επιμόρφωση στο 30ο Νηπιαγωγείο Λαμίας συνολικής διάρκειας 3ωρών.

Θέματα και εισηγητές που παρουσιάστηκαν  ήταν:

1.Παιδική HELMEPA με εισηγήτρια την κα Καραλή Στέλλα, νηπιαγωγό, στο Νηπιαγωγείο στο Νέο  Μοναστήρι.

2.Ιδέες για περιβαλλοντικές Δράσεις, με εισηγήτρια την κα Παπαντωνίου Θώμη, Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Καραβόμυλου.

3.Το Sudoku στο Νηπιαγωγείο-Ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των νηπίων, με εισηγήτρια την κα Παπαντωνίου Θώμη, Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Καραβόμυλου.

Με αυτή τη συνάντηση  ολοκληρώθηκε ο κύκλος της 15ωρης Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης για το σχολικό έτος 2024-25. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εισηγητές, τις νηπιαγωγούς που συμμετείχαν, και ιδιαίτερα τις νηπιαγωγούς του 30ου  Νηπιαγωγείου για την φιλοξενία.

Δράση Ενεργού Πολίτη: ¨Η Εργαλειοθήκη (toolkit) σε περίπτωση σεισμού¨

Στο 3ο Θεματικό πεδίο σχετικά με τους :¨Κλιματικούς Πρεσβευτές για την πρόληψη σε καύσωνες, πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς.¨ δημιουργήσαμε την εργαλειοθήκη για την προστασία μας από τους σεισμούς!

archeio lhpshs 9 archeio lhpshs 8 archeio lhpshs 11 archeio lhpshs 10 archeio lhpshs 7 archeio lhpshs 6