
Οι αθλητικές μας δράσεις ολοκληρώθηκαν στην αυλή του σχολείου μας και περιελάμβαναν κινητικά παιχνίδια, ασκήσεις με στεφάνια, μπάλες και κώνους, διαδρομές ισορροπίας, διαδρομές με εμπόδια και προσομοιώσεις ολυμπιακών αθλημάτων όπως τοξοβολία, σκυταλοδρομία, καλαθοσφαίριση.
Καθώς ο φετινός εορτασμός έχει ως κύριο στόχο τη σύνδεση του σχολικού αθλητισμού με την έννοια του “ενεργού πολίτη” για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την κοινωνική σύνδεση και την ενεργό συμμετοχή στον δημόσιο βίο, η οργάνωση των συγκεκριμένων δράσεων έγινε σε συνεργασία το συστεγαζόμενο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου. Άλλωστε αξίες του αθλητισμού όπως η συνεργασία ,το “ευ αγωνίζεσθαι”, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός “του άλλου” αποτελούν θεμέλιες αρχές για τη διαμόρφωση του “ενεργού πολίτη”.
Βέβαια μετά από τόση μεγάλη προσπάθεια δε θα μπορούσαμε να μην έχουμε και απονομή μεταλλίων και επαίνων για την επάξια συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες!!!!!
Προκειμένου να προσεγγιστεί ολιστικά και εναρμονισμένα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) του Οργανισμού ενωμένων Εθνών πραγματοποιήθηκαν και άλλες δράσεις όπως:
- Οργανώσαμε αθλητικές δραστηριότητες βασισμένες σε παραολυμπιακά αθλήματα.
- Παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο με Παραολυμπιακούς αθλητές.
- Συνδυάσαμε την εννοια του αθλητισμού με τις έννοιες της συμπερίληψης και της αποδοχής της διαφορετικότητας, κάνοντας αντιληπτό στα παιδιά ότι ο αθλητισμός είναι για ΟΛΟΥΣ.
- Φτιάξαμε αθλητικό εξοπλισμό από ανακυκλώσιμα υλικά (μπάλα από φύλλα εφημερίδας) μειώνοντας έτσι στο σχολείο μας το οικολογικό αποτύπωμα.
- Δημιουργήσαμε αφίσα με μηνύματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.
- Ταξιδέψαμε στον χρόνο καθώς μάθαμε για την ιστορική πορεία του αθλητισμού με θεματικό άξονα “Οι αρχαίοι ολυμπιακοί αγώνες και οι σημασία τους”.