
Με αφορμή τον Εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου και για να κατανοήσουμε καλύτερα τα γεγονότα επεξεργαστήκαμε την ιστορία της Σοφίας Μαγλαρίδου “Ο κύριος Δήμος και ο κύριος Τυράννης” που περιγράφει με μοναδικά απλό και και κατανοητό τρόπο την έννοια της Δημοκρατίας. Καταλήξαμε ότι προτιμούμε και εμείς τον κύριο Δήμο όπως και οι κάτοικοι της Δημοκρατούπολης.
Αποφασίσαμε να κάνουμε εκλογές και στο νηπιαγωγείο μας, για να διαλέξουμε τον βοηθό της εβδομάδας!
Οι υποψήφιοι έκαναν προεκλογικό αγώνα, προσπάθησαν να πείσουν τους ψηφοφόρους τους για την ικανότητά τους, φτιάξαμε ταυτότητες για να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, φτιάξαμε τα ψηφοδέλτια, ορίσαμε γραμματέα και εφορευτική επιτροπή, πήραμε συνεντεύξεις από τους υποψήφιους για το πως νιώθουν, καταμετρήσαμε τις ψήφους, βγάλαμε το εκλογικό αποτέλεσμα, συγχαρήκαμε τους υποψήφιους και φυσικά τον νικητή και έβγαλε τον ευχαριστήριο λόγο του.
Οι υποψήφιοι (Γιάννης, Ραφαηλία, Άγγελος, Αλεξάνδρα, Ανδρέα)
Έβγαλαν λόγο για να πείσουν για την ικανότητα τους
Ετοιμάσαμε ταυτότητες
Φτιάξαμε τα ψηφοδέλτια και τους εκλογικούς καταλόγους
Ορίσαμε γραμματέα και εφορευτική επιτροπή
Ασκήσαμε το εκλογικό μας δικαίωμα
Πήραμε συνεντεύξεις από τους υποψήφιους
Καταμετρήσαμε τις ψήφους και βγάλαμε εκλογικό αποτέλεσμα
Νικήτρια η Ραφαηλία! Οι ψηφοφόροι πανηγύρισαν για τη νίκη και η νικήτρια των εκλογών έβγαλε ευχαριστήριο λόγο.
Την επόμενη ημέρα γιορτάσαμε την Επέτειο του Πολυτεχνείου με τι άλλο μα φυσικά με την αγαπημένη στα παιδιά “Ντενεκεδούπολη” της Ευγενίας Φακίνου.
Ακούσαμε την ιστορία, είπαμε τα τραγούδια της, ψηφίσαμε για την τύχη του Λαδένιου και φτιάξαμε τον αγαπημένο μας ήρωα!!!!!!





































