Την Παρασκευή 8-5-2026 μαθητές και μαθήτριες των ΣΤ` και Ε` τάξεων πραγματοποίησαν την ημερήσια εκδρομή τους στις Σέρρες και συγκεκριμένα στο Οχυρό Ρούπελ όπου παρακολούθησαν την αναπαράσταση της Μάχης των Οχυρών και στο Κέντρο Πληροφόρησης Κερκίνης όπου ο κος Ηλιάδης , υπεύθυνος του κέντρου , ενημέρωσε μαθητές/τριες και συνοδούς για το υγροτοπικό οικοσύστημα της Λίμνης και τη σημασία του για τη βιοποικιλότητα.
Το σχολείο μας που επιλέχθηκε μέσα από διαδικασίες που ανακοίνωσε ο Δήμος Σιντικής το προηγούμενο διάστημα, ενισχύοντας τον παιδαγωγικό και βιωματικό χαρακτήρα της δράσης, παρακολούθησε αναβιωτικό δρώμενο για μαθητές σχολείων. Στην καρδιά του φετινού δρώμενου δύο πρόσωπα ξεχωρίζουν. Ο Υπολοχαγός Χρήστος Μαρούδης, που έπεσε μαχόμενος στο Μπέλλες, και η αδελφή του Ελένη, που στάθηκε δίπλα του ως εθελόντρια νοσηλεύτρια. Δύο αδέλφια, δύο ζωές δεμένες με νήμα αυταπάρνησης, πίστης και ανθρωπιάς.
Η εκδρομή εντάσσεται στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας, της Γεωγραφίας και της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και αλλά και του Πολιτιστικού Προγράμματος με τίτλο ” Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ” που διεκπεραιώθηκε τη σχολική χρονιά 2025-26 από μαθητές και μαθήτριες των Ε` & ΣΤ` τάξεων, είχε ως στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά σημαντικά μνημεία της νεότερης ελληνικής ιστορίας, καθώς και να έρθουν σε επαφή με ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της χώρας.
Τους μαθητές και μαθήτριες συνόδευσαν η Δ/ντρια κα Μπακάλμπαση Ελένη, και οι δασκάλες : Παρτάλα Μαριάνθη, Δημηρά Αικατερίνη και Καφφέ Ευαγγελία.







