ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς που μπορεί να χαρίσει ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Όταν πραγματοποιείται συστηματικά, κάθε εθελοντής αιμοδότης έχει τη δυνατότητα να δίνει αίμα έως και τέσσερις φορές τον χρόνο, ενώ οι γυναίκες έως και τρεις.

Στη χώρα μας, το πρόβλημα της έλλειψης αίματος εμφανίζεται ιδιαίτερα έντονο κάθε καλοκαίρι, αλλά και σε περιόδους εορτών ή διακοπών, όταν η προσέλευση των αιμοδοτών μειώνεται.

Παρόλα αυτά, η αξία της εθελοντικής προσφοράς είναι τεράστια. Μόλις δέκα λεπτά από τον χρόνο μας αρκούν για να προσφέρουμε αίμα και, μέσα από αυτή τη μικρή αλλά ουσιαστική πράξη, να δώσουμε ελπίδα και ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό μας που το έχει πραγματικά ανάγκη.

Με αυτή τη σκέψη, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026, με στόχο την δημιουργία   τράπεζας αίματος και την προώθηση του πνεύματος αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.  Την Δευτέρα 12-01-2026  πραγματοποιηθηκε ενημερωτική εκδήλωση σε μαθητές και μαθήτριες  των Ε` & ΣΤ` τάξεων του σχολείου μας από τους: Σταμπουλτζή Ναούμ Δ/ντή της αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας  και  Μπουζώνα Μαρία Επισκέπτρια Υγείας – Συντονίστρια Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας του ΓΝΛ,    στα πλαίσια κοινού προγράμματος με το Υπουργείο Υγείας , με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού για την έννοια της αιμοδοσίας και της αξίας της.

Η συμμετοχή όλων είναι πολύτιμη, καθώς κάθε σταγόνα αίματος μπορεί να αποτελέσει δώρο ζωής για κάποιον συνάνθρωπό μας.

 

Stigmiotypo othonhs 2026 01 08 072959                IMG 20260112 100843

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *