Τμήμα Ζ.Ε.Π. – Κι Εγώ Μπορώ – Μαθητικός Διαγωνισμός 2020 του Ο.ΗΕ.- “75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη – Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο που φανταζόμαστε”

ισοτητα

Παιδιά με διαφοροποιημένη κουλτούρα παρουσιάζονται και συμμετέχουν σε σχήματα εκπαίδευσης και προοπτικών, προκειμένου να ονειρευτούν και να προσεγγίσουν ένα μέλλον δικό τους.  Η δράση πραγματοποιήθηκε με τους μαθητές του τμήματος Ζ.Ε.Π. στα πλαίσια του Μαθητικού Διαγωνισμού της Ύπατης Αρμοστείας «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη – Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο που φανταζόμαστε».

Ευχόμαστε στους μαθητές μας πάντα να προσπαθούν και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους!

Το 2020 τα Ηνωμένα Έθνη γιόρτασαν την 75η επέτειό τους σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της χειρότερης παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης στην ιστορία τους.

Οι ζωές των σημερινών παιδιών και ολόκληρου του πλανήτη εξαρτώνται από το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια, οι ανισότητες,  οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις, η μετανάστευση, ο αναγκαστικός εκτοπισμός και οι ταχείες αλλαγές στο δημογραφικό και στην τεχνολογία.

Άνθρωποι από  όλον τον κόσμο και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες πήραν μέρος στον διάλογο  σχετικά με το πώς μπορούμε να γεφυρώσουμε το κενό ανάμεσα στο μέλλον που θέλουμε και σε αυτό στο οποίο βαδίζουμε σύμφωνα με τις σημερινές τάσεις. Το ίδιο έκαναν και εκατοντάδες παιδιά στην Ελλάδα που πήραν μέρος  στον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό για τα 75 χρόνια του ΟΗΕ.

Τα αποτελέσματα του Μαθητικού Διαγωνισμού εδώ…