Τα σχολεία ξεκινάνε … με κανόνες προστασίας

schoolgirl-schoolboy-going-school-flat-illustration-couple-pupils-with-medical-masks-their-faces-holding-hands-isolated-cartoon-characters-two-elementary-school-students_71593-529

ΑΓΑΠΗΤΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ , ΓΟΝΕΙΣ & ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  & ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

     Τη Δευτέρα 10 Μαΐου ξεκινούν  και πάλι τα σχολεία με τη παρουσία μαθητών και εκπ/κών (δια ζώσης). Μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test). Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων  παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ ήδη υπάρχει στα φαρμακεία από Τετάρτη 5 Μαΐου και μπορούν να το παραλάβουν όλοι σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας για την Πέμπτη 13/5. Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους 24 ώρες πριν την είσοδό τους στο σχολείο. Το καλύτερο θα ήταν να το κάνουν την  Κυριακή  το απόγευμα (απόγευμα προηγούμενης μέρας). Για τους μαθητές το selftest θα διενεργείται κατ’ οίκον υπό την επιμέλεια και  επίβλεψη των γονέων και κηδεμόνων τους.  Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας  self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test (αυτοδιαγνωστικός έλεγχος).

Τι θα ισχύει σχετικά με τα self – tests:

α)  Αν το self-test είναι αρνητικό:                                                                                                        

    1. Για τους μαθητές, εκδίδεται Σχολική Κάρτα για COVID 19 μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν υποχρεωτικά τη σχολική κάρτα  μαζί τους  και θα την επιδεικνύουν (δεν την παραδίδουν) στους εκπαιδευτικούς κατά την είσοδό τους στο σχολείο (στους εφημερεύοντες εκπ/κούς & εκπ/κό πρωινής ζώνης), την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί. Μαθητές/τριες που δεν  θα έχουν τη «Σχολική κάρτα για COVID-19)» δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο,  δεν θα γίνονται δεκτοί.  Παρακαλούνται οι γονείς να βοηθήσουν το έργο των εκπ/κών και να μην δημιουργούν προβλήματα κατά την είσοδό τους στο σχολείο. Aς βοηθήσουμε όλοι μας να περιορίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού με χρήση των self –tests. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας. Η σχολική κάρτα COVID 19 είναι και αναρτημένη από κάτω. Mπορούν οι γονείς να την κατεβάσουν να την συμπληρώσουν και να την υπογράψουν χειρόγραφα ή  εάν δεν έχουν εκτυπωτή να την αντιγράψουν σε μία κενή σελίδα, να γράψουν τα στοιχεία  του παιδιού τους να την υπογράψουν και να τη φέρουν.

    2. Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος).

 

Είναι υποχρεωτική η καρτα για όλους μας και πρέπει να την έχουμε μαζί μας.

 

β)  Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr .

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Εξακολουθούμε να τηρούμε τους  κανόνες υγιεινής, πλένουμε τα χέρια, κάνουμε χρήση αντισηπτικών και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Όλοι οι παραπάνω σύνδεσμοι παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες και video για τη χρήση του selftest.  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να τις διαβάσετε προσεκτικά και να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου