Β τάξη – Επίσκεψη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως Φθιώτιδας

ΙΕΡΑ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ-ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

Με μεγάλη χαρά επισκεφτήκαμε την Πέμπτη 23/1/2020, το διοικητικό και πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας. Με αφορμή τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος «Καν’ το ν’ ακουστεί 2020», οι μαθητές της Β τάξης συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους κυρία Κούλα Κανταρέλου και κυρία Γιάννα Καλλούση, την εκπαιδευτικό πληροφορικής κυρία Τάσση Παρασκευή, τον εκπαιδευτικό της μουσικής, κύριο Νώντα Βεργιόγλου και τον Διευθυντή του σχολείου μας, κύριο Διονύση Αναγνώστου, έφτασαν στον χώρο του κέντρου για να ξεναγηθούν στον ραδιοφωνικό σταθμό της μητρόπολής μας, το οποίο εκπέμπει στον χώρο αυτό από τη συχνότητα 89,4 FM, αλλά και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα http://www.imfth.gr/.

Ο πάτερ Δημήτριος Ατματζίδης, υπεύθυνος του ραδιοφωνικού σταθμού και γονιός του μαθητή μας Νικόλα, μας καλωσόρισε στο προαύλιο και μας οδήγησε στο εσωτερικό όπου ξεναγηθήκαμε  στο αμφιθέατρο, τη βιβλιοθήκη και την αίθουσα συνεδριάσεων. Με την έκπληξη ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των μαθητών, βρεθήκαμε στο στούντιο του ραδιοφώνου, όπου ο πάτερ Δημήτρης μας εξήγησε τη λειτουργία του σταθμού. Γνωρίσαμε την κυρία Σιμέλα Πατσινακίδου, Πρόεδρος της Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας, η οποία μόλις είχε ολοκληρώσει την ραδιοφωνική της εκπομπή, καθώς και την παραγωγό του σταθμού, κυρία Σοφία Παναγιώτου. Αμέσως μετά πήραμε τη δική μας θέση μπροστά στα μικρόφωνα, και ηχογραφήσαμε το ραδιοφωνικό μας μήνυμα, το οποίο έχει οικολογικό περιεχόμενο, αφού το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη γη». Ο κύριος Νώντας διηύθυνε τη χορωδία, που ηχογραφήθηκε για τη συμμετοχή στο μήνυμα. Η κυρία Παρασκευή ανέλαβε το μοντάζ με τον ηχολήπτη του  σταθμού κύριο Γιάννη Μαυρομάτη. Το μήνυμά μας θα ανακοινωθεί μετά το τέλος της περιόδου υποβολής συμμετοχών στον διαγωνισμό.

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε στο αμφιθέατρο του κέντρου, όπου τα παιδιά πήραν από έναν χυμό και ένα κρουασάν για το πρωινό τους. Ο πάτερ Δημήτρης μίλησε στους μαθητές για την ημέρα περιβάλλοντος, για την οποία η εκκλησία μας έχει αφιερώσει την 1 Σεπτεμβρίου ως Ημέρα κατά την οποία προσεύχεται για το φυσικό περιβάλλον και προβλήθηκε και ταινία περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, διδακτική αλλά κυρίως ευχάριστη, για τους μαθητές αλλά και τους δασκάλους. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πάτερ Δημήτριο Ατματζίδη, καθώς και όλους όσους μας βοήθησαν σε αυτή την επίσκεψη.