Έλεγχος με rapid test

ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ 5 ΕΥΡΩ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ως Δήμος Ηλιούπολης καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς, για την έγκαιρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των μαθητών των σχολικών μονάδων της πόλης μας, λόγω της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων.

Ως Δήμαρχος, επικοινώνησα προσωπικά με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιο Αυγερινό και τον παρακάλεσα να συμβάλλει με τις δυνάμεις του στην πραγματοποίηση των ράπιντ τεστ των μαθητών της πόλης μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ε.Ε.Σ. είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός της Ελλάδας, που σε εθελοντική βάση υπηρετεί την Αλληλεγγύη, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με το κράτος και κοινωνικούς φορείς.

Τον ευχαριστώ θερμά και δημόσια, για την άμεση και ενθουσιώδη ανταπόκρισή του, με βάση την οποία, δύο νοσηλευτές Ερυθροσταυρίτες ή Ερυθροσταυρίτισσες, θα διενεργούν δωρεάν ράπιντ τεστ, καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες, στο ΚΑΠΗ Αγίας Μαρίνας, Αλ. Παναγούλη 1, από 8:30 έως 14:00, στους μαθητές που θα προσκομίζουν την σχετική βεβαίωση υποχρέωσης ελέγχου, από τον του Διευθυντή του σχολείου τους.

Η διαδικασία αυτή θα αποσυμφορήσει τον ήδη επιβαρυμένο φόρτο του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης (ΙΚΑ), που φυσικά ταυτόχρονα συνεχίζει να προσφέρει τις δωρεάν υπηρεσίες του, τις πρωινές αλλά τις απογευματινές ώρες.

Επίσης προσωπικά επικοινώνησα με τον κ. Ν. Ιωσηφίδη, τομεάρχη των φαρμακείων της πόλης μας, του εξέθεσα την εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση και τον παρακάλεσα να συνεισφέρουν οι φαρμακοποιοί, ώστε να πραγματοποιήσουν με κατά το δυνατόν χαμηλότερο κόστος οι μαθητές, που θα έχουν θετικό σελφ τεστ, πριν επιστρέψουν στα μαθήματά τους.

Ευχαριστώ προσωπικά τον ίδιο και τους 18 συνολικά φαρμακοποιούς της πόλης μας, που ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα στην έκκλησή μου και προσέφεραν τιμή 5 ευρώ για κάθε ράπιντ τεστ.

Ο κατάλογος των φαρμακείων της πόλης, που συμμετέχουν ΕΔΩ:

https://drive.google.com/file/d/1cupberwdH8CCM9Ce4zlGMbx355XuQwL8/view?usp=sharing

Ελπίζοντας στην διατήρηση σε χαμηλά επίπεδα των θετικών στον ιό μαθητών, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε νέα μέτρα διευκόλυνσής τους και λύσεις αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας και ταυτόχρονα ζητούμε από την κεντρική διοίκηση, να προχωρήσει στην ένταξη όλων των τεστ – ράπιντ, σελφ και μοριακών – στις συνταγογραφούμενες και καλυπτόμενες από την κοινωνική ασφάλιση υπηρεσίες υγείας.

Τέλος όλοι μαζί, στεκόμαστε στο πλευρό της μέσης οικογένειας, που ήδη σηκώνει αρκετά βάρη, και δοκιμάζεται σήμερα όχι μόνο υγειονομικά και ψυχολογικά άλλα & οικονομικά, ώστε να μη προστεθεί ακόμα ένα βάρος.

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης