Διδασκαλία κολύμβησης στις τάξεις Γ΄ και Δ΄ του Σχολείου μας.

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την με  Αρ. Πρωτ.: 27394/18-11-2022 Εγκύκλιο της Δ/νσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας, για το σχολικό έτος 2022-2023, πρόκειται να εφαρμοστεί η διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στις τάξεις Γ΄ και Δ΄ του Σχολείου μας.

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

Η διδασκαλία του αντικειμένου στο κολυμβητήριο θα πραγματοποιείται από πτυχιούχους φυσικής αγωγής και η αναλογία που θα τηρηθεί είναι ένας καθηγητής προς δέκα (10 ) μαθητές.

Κάθε τμήμα θα συνοδεύεται από δύο ( 2 ) εκπαιδευτικούς, τον καθηγητή φυσικής αγωγής του τμήματος και έναν επιπλέον εκπαιδευτικό που ανήκει στη σχολική μονάδα. Ο εκπαιδευτικός ΠΕ11 θα είναι παρών επιβλέποντας τα μαθήματα κολύμβησης και μαζί με τον δεύτερο συνοδό θα είναι υπεύθυνοι για τη συνοδεία και την εποπτεία των μαθητών/τριων μέσα στα αποδυτήρια.

Ο αριθμός των διδασκόμενων μαθημάτων ανά τμήμα, είναι συνολικά δέκα ( 10) και υλοποιούνται σε ένα διδακτικό τρίμηνο, το οποίο θα οριστεί βάσει της δήλωσης της σχολικής μας μονάδας και του προγραμματισμού των ομάδων Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας.

Κατά την παραμονή τους στο κολυμβητήριο, οι μαθητές/τριες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, υιοθετώντας συμπεριφορές σεβασμού προς τον εαυτό τους, τους άλλους και το περιβάλλον.

Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση των μαθητών/τριών από και προς τις κολυμβητικές δεξαμενές είναι δωρεάν και καλύπτεται από τις Περιφερειακές Ενότητες.

Για τη συμμετοχή του/της μαθητή/τριας στο αντικείμενο της κολύμβησης απαραίτητα είναι, το έγκυρο Α.Δ.Υ.Μ., καθώς και η υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα ότι συναινεί για τη μετακίνηση του/της μαθητή/τριας στο κολυμβητήριο.

Για τον προγραμματισμό του μαθήματος της κολύμβησης  παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών των Γ΄ και Δ΄ Τάξεων, να συμπληρώσουν και να υπογράψουν την Υπεύθυνη Δήλωση που επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση και να την προσκομίσουν στο σχολείο έως και την Πέμπτη 24-11-2022.

Η Υπεύθυνη Δήλωση θα πρέπει να επιστραφεί στο σχολείο υπογεγραμμένη ακόμα και στην περίπτωση μη συναίνεσης.



Λήψη αρχείου

.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση