ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος  «Σχολικά Γεύματα»

 

 Σύμφωνα με την εγκύκλιο με  Αριθ. Πρωτ. 14/ΦΜ/122312/Δ1/5-10-2022 του ΥΠΑΙΘ, το Σχολείο μας συμμετέχει, κατά το σχολικό έτος 2022-23, στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας.  Ημερομηνία έναρξης: Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022.

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών προεπιλεγμένων σχολείων. Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στo πλαίσιo της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Το κάθε προσφερόμενο γεύμα είναι ατομικά συσκευασμένο ανά είδος (ζεστό φαγητό και σαλάτα) σε κατάλληλους περιέκτες που κλείνουν αεροστεγώς, ώστε να μην επιτρέπουν τις διαρροές κατά τη μεταφορά και να προστατεύουν τα τρόφιμα από σκόνη, έντομα και άλλες ρυπάνσεις. Το ψωμί είναι επίσης συσκευασμένο σε κλειστές ατομικές συσκευασίες. Σε κάθε ατομική συσκευασία αναγράφεται η ημερομηνία παρασκευής και συσκευασίας, το είδος και τα συστατικά του γεύματος, καθώς και οδηγίες διατήρησης.

Με την έναρξη της παράδοσης των γευμάτων παραδίδεται σε κάθε μαθητή/τρια ένα (1) σετ επαναχρησιμοποιούμενων μαχαιροπίρουνων (πιρούνι, κουτάλι, μαχαίρι), μαζί με κατάλληλη πλαστική θήκη.  Τα επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη είναι κατάλληλα για τη χρήση τους από παιδιά (παιδικά μαχαιροπίρουνα για ηλικίες 5-12 ετών) χωρίς προεξοχές και ανωμαλίες, και από υλικό κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα, με δυνατότητα καθημερινής πλύσης τους στο σπίτι, ώστε να είναι έτοιμα προς επαναχρησιμοποίηση την επόμενη ημέρα.

Το πρόγραμμα διατροφής των Σχολικών Γευμάτων σχολικού έτους 2022-23 είναι το εξής:

ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ 2022 23

Στο Πρόγραμμα τρέχοντος σχολικού έτους, θα συμμετάσχουν οι μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες έχουν προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης   των γονέων/κηδεμόνων τους, όπου αναφέρονται τυχόν αλλεργίες-δυσανεξίες τους.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ζώγα Καλλιόπη

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση