Νέος Κανονισμός λειτουργίας του σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Με την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, από τη Δευτέρα, 1/6/2020, σας ενημερώνουμε για τον νέο κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, που στηρίζεται στις επίσημες οδηγίες των αρμοδίων Υπουργείων, για την προστασία των μαθητών. Ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Η προσέλευση των μαθητών/τριών θα γίνεται από 8:00-8:15. Οι γονείς εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τηρώντας τις μεταξύ τους αποστάσεις, χωρίς να πλησιάζουν το προστατευτικό (πράσινο) κιγκλίδωμα. Αφήνουν τα παιδιά και απομακρύνονται άμεσα από τον χώρο, προς αποφυγήν συνωστισμού. Τα παιδιά εισέρχονται μόνα τους του στον αύλειο χώρο του σχολείου, όπου ομάδα εκπαιδευτικών τα κατευθύνει κατάλληλα προς τις τάξεις τους. Εκεί τα περιμένουν οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν την πρώτη ώρα. Οι τάξεις έχουν διαρρυθμιστεί κατάλληλα, όσον αφορά στον αριθμό και στη διάταξη των θρανίων. Η προσέλευση των μαθητών του 17ου Δ. Σχ, Αγρινίου θα γίνεται από τη δυτική είσοδο.
  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων/κηδεμόνων/τρίτων στον χώρο του σχολείου. Παρακαλούμε για κάθε αίτημά σας να επικοινωνείτε τηλεφωνικά (2631044501) ή θα στέλνετε μήνυμα στο email του σχολείου: mail@17dim-agrin.ait.sch.gr . Κατά την προσέλευσή σας θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.
  • Ακολουθείται κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα. Πιθανές εσωτερικές αλλαγές θα οφείλονται σε αναγκαίες απουσίες εκπαιδευτικών και δεν επηρεάζουν τη δομή του.
  • Κάθε μαθητής/τρια θα έχει τα προσωπικά σχολικά του είδη (μολύβια, γόμες, ξύστρες κ.λπ.) και τον δικό του μαρκαδόρο πίνακα. Δε δανείζεται τα είδη αυτά από κανένα παιδί ή από τον/την εκπαιδευτικό του, ούτε τα δανείζει. Τα χρησιμοποιεί αποκλειστικά ΜΟΝΟ ο/η ίδιος/α.
  • Συνιστάται όλοι/ες οι μαθητές/τριες να έχουν αντισηπτικά μαντηλάκια ή αντισηπτικό υγρό. Αντισηπτικό υγρό θα υπάρχει σε κάθε αίθουσα.
  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός του σχολείου είναι προαιρετική, εκτός από τις περιπτώσεις που ρητά ορίζεται διαφορετικά (π.χ. από εκπαιδευτικό που παρέχει Παράλληλη Στήριξη, ειδικό βοηθητικό προσωπικό κ.λπ.). Εάν επιλέξετε τη χρήση μάσκας, παρακαλούμε να εκπαιδεύσετε τα παιδιά στη σωστή της χρήση.
  • Έχει διαμορφωθεί πρόγραμμα διαφορετικού ωραρίου διαλειμμάτων, έχει καθοριστεί συγκριμένος και διαφορετικός χώρος για τον προαυλισμό κάθε τμήματος και έχει αποφασιστεί ειδικό πρόγραμμα εφημεριών που επιτρέπει την ύπαρξη εφημερεύοντος εκπαιδευτικού ανά τμήμα.
  • Είναι απαραίτητο κάθε μαθητής/τρια να φέρνει μαζί με το δεκατιανό και νερό, καθώς δεν επιτρέπεται να πίνουν από τη βρύση αλλά μόνο να γεμίζουν το μπουκάλι. Συνιστάται η χρήση θερμός για να διατηρείται δροσερό.
  • Η αποχώρηση από το σχολείο γίνεται από τις 13:15 από τη δυτική είσοδο. Οι μαθητές/τριες αποχωρούν συντεταγμένα με την ακόλουθη σειρά τάξεων: Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ. Παρακαλούμε να περιμένετε τα παιδιά σε απόσταση από την έξοδο του σχολείου και να απομακρύνεστε γρήγορα από τον χώρο. Περιμένετε το/τα παιδί/ιά σας σε σημείο που έχετε προκαθορίσει και το οποίο παραμένει σταθερό. Έχετε αυξημένη την προσοχή σας.

Επισημαίνουμε ότι η εκπαιδευτική/διδακτική διαδικασία θα ακολουθεί διαφορετική πορεία από τη συνήθη. Δε θα δίνονται φωτοτυπίες. Υιοθετούμε γενικευμένα την αυτοδιόρθωση, που αποτελεί σημαντική δεξιότητα και δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να διορθώνει μόνο του τις εργασίες του. Αυτό έχει ως πιθανή συνέπεια να παρατηρείτε λάθη στα τετράδια των παιδιών. Προοδευτικά αυτά θα μειώνονται, ενώ θα αυξάνεται η αυτοπεποίθηση, η αυτονομία, η προσοχή, η υπευθυνότητα, η ανεξαρτησία του παιδιού. Η δική σας πιθανή παρέμβαση για τη διόρθωση των λαθών στο σπίτι, παρακαλούμε να γίνεται διακριτικά.

Στη σχολική μονάδα έχει οριστεί υπεύθυνος για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων COVID-19 και αναπληρωτήςτου.

Υπενθυμίζουμε πως αν κάποιος/α μαθητής/τρια ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, καλείστε να υποβάλλετε σχετική υπεύθυνη δήλωση, προκειμένου να μη ληφθούν υπόψη οι απουσίες του παιδιού για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής του ως ελλιπούς.

Παρακαλούμε, τέλος, να κρατήσετε τα σχολικά βιβλία των παιδιών σας για την επόμενη σχολική χρονιά. Πιθανή απώλειά τους θα σας επιβαρύνει με τη σχετική δαπάνη, καθώς το σχολείο λαμβάνει αριθμό αντιτύπων ακριβώς ίσο με τον αριθμό των μαθητών/τριών.

Επισημαίνουμε, τέλος, ότι η διαδικασία επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων είναι δυναμική και είναι πιθανόν να προκύψουν αλλαγές κατά το διάστημα του προσεχούς μήνα. Θα λαμβάνετε την απαραίτητη ενημέρωση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την τήρηση όσων παραπάνω προβλέπονται.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

 

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *