Συμμετοχή στην σχολική Ολυμπιακή Εβδομάδα.

11111

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», για το σχολικό έτος 2023-2024 υλοποιήθηκε  στις 22 – 26 Απριλίου .

Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία, έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσοι εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους/τις μαθητές/τριες στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού. Απευθύνεται σε σχολικές μονάδες της χώρας και συγκεκριμένα σε τρείς ηλικιακές κατηγορίες μαθητών/τριών: 6-8 ετών (Δημοτικό), 9-12 ετών (Δημοτικό), 13-15 ετών (Γυμνάσιο).

Οι βασικοί άξονες ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών είναι:

  • Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες
  • Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες
  • Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004
  • Ολυμπιακά Ιδεώδη – ηθικά ζητήματα

Με βάση τις παραπάνω θεματικές ενότητες το βασικό σύνθημα της Ολυμπιακής Εβδομάδας για το σχολικό έτος 2023-2024 είναι: «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024».

cropped logo 1Το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία»  υλοποιείται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.,

Κατά την διάρκεια του προγράμματος συνδεθήκαμε και ταξιδέψαμε διαδικτυακά με την Αρχαία Ολυμπία και με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.

Επίσης το σχολείο μας συμμετείχε και στον δημιουργικό διαγωνισμό “Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία”.

Οι μαθητές και μαθήτριες, διάβασαν, ερεύνησαν και κατέγραψαν τα πολιτιστικά στοιχεία των γαλλικών πόλεων, οι οποίες υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα πριν αυτή φτάσει στο Παρίσι για να ανάψει ο Ολυμπιακός βωμός και να γίνει η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

ΕΘΝΟΑ 2024 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

 

 

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *