eTwinning

PHILOSOPHYΤο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εtwinning με την Εκπαιδευτικό  των Αγγλικών Μπουμπούλη Παναγιώτα. Στο συγκεκριμένο πρότζεκτ με τίτλο Philosophy and Communication, συμμετέχουν 6 μαθητές της Ε τάξης.

Γενικοί Στόχοι Προγράμματος

Η προσωπική ανάπτυξη ορίζεται ως η ανάπτυξη των ικανοτήτων, των δεξιοτήτων και των γνώσεων ενός ατόμου με την αποτελεσματική χρήση τους. Η επικοινωνία και η φιλοσοφία αποτελούν τη βάση της προσωπικής ανάπτυξης. Η προσωπική ανάπτυξη είναι πάντα ένα ταξίδι προς τα εμπρός. Το τιμόνι του οχήματος σε αυτό το ταξίδι είναι η επικοινωνία και ο κινητήρας του είναι η φιλοσοφία. Η φιλοσοφία, που είναι μια προσπάθεια κατανόησης και νοηματοδότησης της ζωής, είναι ένα είδος ανάλυσης που χρειάζονται όλοι οι τομείς στην εποχή μας. Ως εκ τούτου, έχει μεγάλη σημασία να αποκτηθούν τα φιλοσοφικά επιτεύγματα σε επίπεδο βασικής εκπαίδευσης, μέσα από αποτελεσματική επικοινωνία. Για το λόγο αυτό, τα παιδιά διδάσκονται «φιλοσοφία», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ανακαλύψουν την κριτική, δημιουργική και συνεργατική μάθηση, την εγκαθίδρυση υγιούς επικοινωνίας με τη φιλοσοφία (P4C), την αναλυτική σκέψη και τη σωστή έκφραση. Τελικός  στόχος των μαθητών είναι να αποκτήσουν τις δεξιότητες της αποτελεσματικής ακρόασης και της ενσυναίσθησης.

Οι δράσεις μας έχουν ήδη ξεκινήσει!

https://blogs.sch.gr/17dimagr/files/2023/03/etwinning.pdf

 

A new project is starting in these condterm of 2023 in our institution.

Founded by our institution’steacher, Panagiota BOUBOULI.

The e-Twinning project is carried out on the European School Education Platform. In our project called  “Philosophy and Communication”, which will be carried out with the participation of 10 schools, studies on philosophy and effective communication for children will be carried out. Our project aims to give children more autonomy and support their personal development. It aims to support children’s discovery of creative, critical, cooperative and caring thinking through effectivecommunication and their development in this direction.

 

 

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *