Οι μαθητές του σχολείου μας μαθαίνουν να σώζουν ζωές.

Οι μαθητές του σχολείου μας εκπαιδεύονται στις Πρώτες Βοήθειες, από τον ανθρωπιστικό οργανισμό  «Kids Save Lives.»

 

10 απλές πρώτες βοήθειες 03 2 1024x1024

 

Η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση ανάμεσα σε 27 Ευρωπαϊκές Χώρες στην αναζωογόνηση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής, (Μελέτη EURECA ONE).Μέχρι και τα τελευταία  χρόνια λίγοι  πολίτες του γενικού πληθυσμού ήταν εκπαιδευμένοι στην ΚΑΡΠΑ και την χρήση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AEDs), με αποτέλεσμα να μην ξεκινάει έγκαιρα η αναζωογόνηση του θύματος  και να κινδυνεύει να χάσει την ζωή του.

Η έγκυρη πρόληψη είναι καλύτερη από την αντιμετώπιση μιας επείγουσας κατάστασης. Είναι σημαντικό όλοι να γνωρίζουν πως μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομο που λιποθύμησε . Να μπορούν να αναγνωρίσουν αν αναπνέει ή όχι και τι πρέπει να κάνει στην κάθε περίπτωση, πως μπορούμε να δώσουμε πρώτες βοήθειες σε ένα άτομο που πνίγεται από ξένο σώμα ή νερό, τι πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπιση ενός τραύματος, τι είναι ο εξωτερικός απινιδωτής. Όλα τα παραπάνω είναι καθημερινές καταστάσεις που μπορούν να συμβούν σε όλους μας.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω τη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου οι μαθητές/τριες των τμημάτων Ε1 και Ε2  του σχολείου μας παρακολούθησαν διαδικτυακά το σεμινάριο Πρώτων βοηθειών του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ‘’Kids save lives’’ σε συνεργασία με την υπεύθυνη της δράσης Μποτίνη Γεωργία και τους εκπαιδευτικούς Λέφα Γεωργία, Γιαννακοπούλου Χρύσα και Ευαγγελία Θάνου.

IMG 20221130 093304   IMG 20221130 090927

IMG 20221130 101157   IMG 20221130 102619

IMG 20221130 103047 

Το Διαδικτυακό  σεμινάριο περιλάμβανε την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και άλλες επείγουσες για την ανθρώπινη ζωή καταστάσεις όπως πνιγμονή από ξένο σώμα, πνιγμός αντιμετώπιση τραύματος καθώς επίσης και την διάδοση , καταγραφή και τοποθέτηση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών. Έχει καταγραφεί από έρευνες ότι οι δεξιότητες αυτές μαθαίνονται πιο εύκολα όταν ξεκινάει κάποιος την εκπαίδευση από μικρός.

LIFEPAK 1000

Απινιδωτής.

330px Defibrillation Electrode Position

Θέση των αυτοκόλλητων ταινιών κατά την απινίδωση.(μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες για τον οργανισμό ‘’Kids save lives ‘μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα:

https://kidssavelives.gr/en/home/

Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από την ανθρώπινη ζωή.

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *