Οι μαθητές/τριες του τμ. Δ1 μαθαίνουν να σώζουν ζωές- Kids save lives.

logo kids last 200Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων  Δεξιοτήτων οι μαθητές/τριες του τμ. Δ1 ολοκλήρωσαν το εργαστήριο » Τα παιδιά σώζουν ζωές.» του οργανισμού »Kids save lives.» στην θεματική ενότητα: Ζω καλύτερα – Ευ Ζην.

Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τα ατυχήματα , για την σημασία της πρόληψης ατυχημάτων ,πως μπορούν να δώσουν πρώτες βοήθειες σε ένα άτομο που χάνει τις αισθήσεις του , τι είναι και πως γίνεται η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Επίσης έμαθαν πως να ελέγχουν αν αντιδρά ένα άτομο , αν αναπνέει ή όχι  και   τι πρέπει να κάνουν στην κάθε περίπτωση. Τέλος έμαθαν να ξεχωρίζουν τι είναι , πώς και πότε γίνεται η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ΚΑΡΠΑ.

PB137712  PB137710  PB137717

Λόγω Covid , κρατώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας η πρακτική εξάσκηση των μαθητών /τριών δεν έγινε σε προπλάσματα. Για το λόγο αυτό κάθε μαθητής/τρια  έφτιαξε το δικό του αυτοσχέδιο πρόπλασμα με απλά υλικά. ( πλαστικό μπουκάλι νερού, παλιά χαρτιά, και μπλούζες.)

Μετρώντας  3 Χ 10 και εκτελώντας θωρακικές συμπιέσεις στα αυτοσχέδια προπλάσματα οι μαθητές/τριες έγιναν οι μικροί διασώστες της τάξης τους.

PB227733     PB227732

Παρά το νεαρό της ηλικίας τους , όλοι ανταποκρίθηκαν θετικά και με επιτυχία στο εν λόγω πρόγραμμα και το πιο σημαντικό αποκόμισαν γνώσεις που θα τους είναι χρήσιμες σε όλη την ζωή τους.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο των μαθητών στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=ZzHFrKW4AJE

 

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση