Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία.

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου , το σχολείο μας συμμετείχε στην Ολυμπιακή Εβδομάδα που διοργάνωσε η  Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) με στόχο  την  μεταλαμπάδευση των  Ολυμπιακών Ιδεωδών στους μαθητές και την δημιουργία καλύτερων ανθρώπων. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom.

Η Ολυμπιακή Εβδομάδα περιλάμβανε ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν την μορφωτική και εκπαιδευτική  αξία των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι δράσεις αφορούσαν την απόκτηση γνώσεων , αθλητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων  και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε αξίες όπως η φιλία, ο σεβασμός  στην διαφορετικότητα, στα ανθρώπινα δικαιώματα, ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του τμ. Ε1 ενημερώθηκαν για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και παίζοντας ένα διαδραστικό ψηφιακό παιχνίδι έλεγξαν τις γνώσεις τους για το παραπάνω θέμα.

Οι μαθητές του τμ. Στ1 συνδέθηκαν διαδικτυακά με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη στους κρίκους, Δημοσθένη Ταμπάκο, ο οποίος μοιράστηκε μαζί τους προσωπικές εμπειρίες για την αθλητική του καριέρα και απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών που έθεσαν μέσω chat.

Οι μαθητές του τμ. Γ1 συνδέθηκαν με τον παγκόσμιο Πρωταθλητή κολύμβησης των Παραολυμπιακών Αγώνων, Γιάννη Κωστάκη ο οποίος αφού μας μίλησε για την δική του αθλητική πορεία μας ενέπνευσε  με την στάση ζωής του .

 

”Στην ζωή δεν πρέπει να τα παρατάμε αλλά να προσπαθούμε για όσα ονειρευόμαστε όσες δυσκολίες και να συναντήσουμε. Υπομονή και Επιμονή.”

Οι μικροί μας μαθητές ,των τμημάτων  Α και Β1 κατασκεύασαν αφίσες για την Ολυμπιακή Εβδομάδα , στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.

 

 

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *