΄΄Η Υγεία μου….Η Ζωή μου» Πρόγραμμα Υγείας του Οργανισμού Quality Net Foundation.

Ο οργανισμός Quality Net Foundation, το δίκτυο των Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών πολιτών  είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί την Βιώσιμη Ανάπτυξη και δραστηριοποιείται με στόχο την δημιουργία μιας Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Φέτος για πρώτη φορά σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μια ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα moodle σε συνεργασία με την εταιρία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας με στόχο να αναπτύξει και να προάγει ένα Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας.

Μαθητές του σχολείου μας παράλληλα με το μάθημα της Φυσικής Αγωγής είχαν την ευκαιρία να εγγραφούν και να περιηγηθούν στην πλατφόρμα αυτή , εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους για την διατήρηση της καλής σωματικής και ψυχικής υγείας, την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και  της ισορροπημένης διατροφής.

Οι μαθητές του τμήματος   Δ1 αφού έκαναν εγγραφή , περιηγήθηκαν στις θεματικές ενότητες »Οι καλύτεροί μου οδηγοί…ο εαυτός μου και τα συναισθήματά μου» και  »Οι φίλοι μου και εδώ» Ενώ μαθητές του τμήματος  Στ1 περιηγήθηκαν στις  θεματικές ενότητες »Διατρέφομαι σωστά και ισορροπημένα… ζω καλά» και »Κίνηση σημαίνει ζωή». Μέσα από παιχνίδια και ποικίλες δραστηριότητες οι μαθητές  αξιοποίησαν δημιουργικά τον χρόνο τους κατά την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά. Παράλληλα ήταν μια καλή ευκαιρία πέρα από τις γνώσεις που αποκόμισαν, να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τα νέα ψηφιακά μέσα που προστάζει η εξέλιξη της κοινωνίας. Η υλοποίηση της δράσης έγινε σε συνδυασμό σύγχρονής (webex) και ασύγχρονης διδασκαλίας(e-me).

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση