”Make a Wish” Η Δύναμη της Ευχής.

Το σχολείο μας με πρωτοβουλία των υπευθύνων της Σχολικής Βιβλιοθήκης συμμετείχε και φέτος στην αγορά αστεριών για να βοηθήσουν να πραγματοποιηθεί η ευχή παιδιών που είναι πολύ σοβαρά άρρωστα.

Το ”Make a Wish” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και βοηθάει στην εκπλήρωση επιθυμιών παιδιών που νοσούν σοβαρά.

Τα αστεράκια της Ευχής είναι κάτι παραπάνω από μια ευχή .Είναι δύναμη και ελπίδα που μεταμορφώνει τις ζωές πολύ άρρωστων παιδιών. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι όταν ένας άνθρωπος είναι ευτυχισμένος μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στην ανάρρωση της ασθένειας του.

Με την συμμετοχή αυτή οι μαθητές μαθαίνουν να είναι ενεργοί πολίτες της κοινωνίας μας  γίνονται πιο υπεύθυνοι, βιώνουν την χαρά της προσφοράς , μαθαίνουν την ευγένεια και την καλοσύνη και αναπτύσσουν την εν συναίσθηση.

Στην συνέχεια μαθητές των τμημάτων Α, Β1, Γ1, Δ1 ζωγράφισαν το δικό τους Αστέρι Ευχής και όλα μαζί, τα ενώσαμε και φτιάξαμε την μακέτα του δικού μας αστεριού του σχολείου μας.

     

Με πρωτοβουλία των μαθητριών του τμήματος Δ1, Βάσια Π.  Μιχαέλα Μπ.  Βάσια Ν. και  Παρασκευή Ν. οι οποίες έγραψαν ένα ποίημα και το ζωγράφισαν ,  φτιάξαμε ένα βίντεο για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα ελπίδας σε όσους είναι άρρωστοι και ειδικότερα στέλνουμε ευχή σε όλους να περάσει γρήγορα η πανδημία του Covid-19 που βιώνουμε και γρήγορα να γυρίσουμε στην κανονική μας ζωή.

Εκτός από τις παραπάνω δράσεις οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας αγόρασαν το αστεράκι της ευχής για να βοηθήσουν να πραγματοποιηθούν οι ευχές παιδιών με σοβαρές και ανίατες ασθένειες. Το ποσό που συγκεντρώθηκε το στείλαμε στον οργανισμό ”Make A Wish” σαν μια μικρή βοήθεια στο μεγάλο τους έργο.

Για να μας ευχαριστήσουν μας έστειλαν για άλλη μια χρονιά το Πιστοποιητικό Υιοθεσίας για το σχολείο μας για το Αστέρι της Ευχής 2020-2021.

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *