Η Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας.

Στο χώρο του 17ου Δημοτικού Σχολείου δημιουργήσαμε από το 2018  ένα Σύγχρονο Κέντρο βιβλίου και ενταχθήκαμε στο Πρόγραμμα του Δικτύου των Σχολικών Βιβλιοθηκών  προσφέροντας απλόχερα στους μαθητές μας όλα τα οφέλη που θα μπορούσε να προσφέρει μια άρτια ψηφιακά οργανωμένη και πλούσια Σχολική Βιβλιοθήκη. Αποκτήσαμε την πεποίθηση ότι μέσα από τον κόσμο των βιβλίων οι μαθητές μας θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό τους, θα έρθουν σε επαφή με αξίες  θα μπορούν να κατακτήσουν την αίσθηση της πνευματικής ελευθερίας  και  να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες.

Τα παιδιά καλλιέργησαν τις αξίες της φιλαναγνωσίας, της δημιουργικής γραφής με απώτερο σκοπό να γίνουν και οι ίδιοι »μικροί συγγραφείς», έμαθαν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που γεννά η σχέση τους με την βιβλιοθήκη , μελέτησαν το ύφος της γραφής ενός συγγραφέα, έγιναν Εικαστικοί Δημιουργοί εικονογραφώντας τα αγαπημένα τους βιβλία και τέλος συνεργάστηκαν με φορείς της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.

Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα: Ελένη Μάντζιου (δασκάλα της  Α΄ τάξης)

Συνεργάτες -Βοηθοί :Μποτίνη Γεωργία (εκπ. Φυσικής Αγωγής), Κιοσσές Χρήστος (δάσκαλος του τμ. Στ1΄)

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη , 11.00π.μ.-13.00μ.μ.

                                         Πέμπτη:10.25π.μ.-11.10π.μ. ή 10.45π.μ.-11.30π.μ.(ανάλογα με το                                               πρόγραμμα του σχολείου.)

Οι μαθητές θα μπορούν να επιστρέφουν τα βιβλία καθημερινά κατά την διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

Ευχόμαστε μια δημιουργική και ψυχαγωγική χρονιά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων και παρακαλούμε τους μαθητές να είναι συνεπείς με τους κανονισμούς δανεισμού της βιβλιοθήκης μας.

 

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση