΄΄Μένει Μυστικό΄΄-Καμπάνια για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

Το κινητό εργαστήριο του Οργανισμού  ΄΄Το Χαμόγελο του Παιδιού΄΄ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε μια σειρά από κοινωνικές δράσεις με σκοπό όλοι οι πολίτες να ενώσουν τις φωνές τους, στέλνοντας το μήνυμα ΄΄μιλήστε΄΄ ώστε να προστατευτεί η πολύτιμη παιδική ηλικία.

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου ,ο ι μαθητές/τριες του τμ. Στ1 επισκέφτηκαν το κινητό εργαστήριο του οργανισμού, ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους για το θέμα, συμμετείχαν σε πλούσιες ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις, δημιουργικά παιχνίδια, κόμβους ενημέρωσης και αντιμετώπισης της κοινωνικής αυτής μάστιγας.

Μέσα από την  βιωματική και επιτόπια μάθηση οι μαθητές /τριες έμαθαν πως μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους , να θέτουν όρια σε ότι τους κάνει να νιώθουν άβολα και άσχημα και να ζητούν βοήθεια αν χρειαστεί από τους μεγαλύτερους οι οποίοι είναι  άτομα που μπορούν να εμπιστευθούν. Το πρόγραμμα βοήθησε επίσης να αναπτύξουν οι μαθητές /τριες δεξιότητες για να μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους σε όλη τους την ζωή.

Η δράση συμπεριλήφθηκε στα εργαστήρια δεξιοτήτων , στην θεματική  ενότητα ”Ευ Ζην, στο πρόγραμμα ”Γνωρίζω το σώμα μου” που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Στ2.

Υπευθ. Εκπαιδευτικός : Μποτίνη Γεωργία.