Διδακτική επίσκεψη του ΣΤ1 στο χώρο πολιτισμού της Δημοτικής Αγοράς.

Το ΣΤ1 πραγματοποίησε δίωρη διδακτική επίσκεψη στις δύο εκθέσεις που έλαβαν χώρα στο χώρο πολιτισμού της Δημοτικής Αγοράς.

Η πρώτη έκθεση είχε τίτλο «Τα αγωνίσματα κι ο αθλητισμός κατά τη διάρκεια της επανάστασης». Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον υπεύθυνο , ο οποίος τους μίλησε για τα αθλήματα και την άσκηση που ακολουθούσαν οι κλέφτες και οι αρματολοί κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο. Έμαθαν πολλά καινούρια πράγματα , έθεσαν τα ερωτήματά τους και τις απορίες τους και ακολούθησε μία εποικοδομητική συζήτηση.

Οι μαθητές και μαθήτριες βρήκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την έκθεση , μιας και φέτος στο μάθημα της Ιστορίας διδάσκονται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (Νεότερη Ιστορία).

Στη δεύτερη έκθεση οι μαθητές,-τριες ήρθαν σε επαφή με έργα (πίνακες , εικαστικά , γλυπτά) καλλιτεχνών του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ο υπεύθυνος (ένας εκ των καλλιτεχνών) μας προσέφερε μία υπέροχη ξενάγηση , μας έδωσε πολύ ωραίες πληροφορίες για τα έργα και μας μίλησε για την έμπνευση αλλά και την ανάγκη έκφρασης των καλλιτεχνών.

Οι μαθητές,-τριες άκουγαν με αμέριστο ενδιαφέρον και παρατηρούσαν τα έργα με θαυμασμό. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Μανιώτη Αμαλία

 

PC127788  PC127796PC127803PC127817 1PC127808PC127822 2