Ανθρώπινο σώμα- Μια τέλεια μηχανή.

PC027760Οι μαθητές/τριες κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και σε σύνδεση με το μάθημα της Βιολογίας , Φυσικής Αγωγής, Τ.Π.Ε μέσα από βίντεο ψηφιακά κουΐζ γνώρισαν τα βασικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.  Δούλεψαν ομαδικά, συνεργάστηκαν και χρησιμοποίησαν διάφορα ψηφιακά μέσα ( google it, quiz, canvas κ.α.)για την καλύτερη κατανόηση του θέματος.

Στην συνέχεια γνώρισαν τα στάδια ανάπτυξης του ανθρώπινου σώματος, τις ψυχολογικές και σωματικές αλλαγές που γίνονται, συζήτησαν για τις διαφορές και ομοιότητες μεταξύ των δύο φύλων και τονίστηκε ότι ο σεβασμός είναι  απαραίτητο στοιχείο επικοινωνίας και κατανόησης μεταξύ τους.

Έμαθαν ότι ένα γερό σώμα χρειάζεται σωστή διατροφή και γυμναστική για να αρρωσταίνει λιγότερο και να είναι πιο δυνατό. Θα πρέπει να διατηρούν το σώμα τους καθαρό, να το φροντίζουν και να το προστατεύουν.

Επισκέφτηκαν το κινητό εργαστήριο του οργανισμού ΄΄Το χαμόγελο του Παιδιού.” συμμετέχοντας στην καμπάνια ”Μένει Μυστικό” και έμαθαν να βάζουν τα όρια τους σε ότι τους κάνει να νιώθουν άσχημα. Μα πάνω από όλα έμαθαν να αγαπάνε και να σέβονται το σώμα τους γιατί όλοι μας είμαστε μοναδικοί!

Υπευθ. εκπαιδευτικός : Μποτίνη Γεωργία.

PC067771  PC027759 PC027761

 

 

 

PC057762   γνωρίζω το σώμα μουPC067773

 

Καμπάνια” Μένει Μυστικό”

https://blogs.sch.gr/17dimagr/2021/09/25/menei-mystiko-kampania-gia-tin-sexoyaliki-kakopoiisi-ton-paidion/