”Παίζουμε Μαζί-Μαθαίνουμε Μαζί” Special olympics.

 

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου οι μαθητές/τριες του τμ. Στ1  μαζί με τους  υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Μανιώτη Αμαλία και Μποτίνη Γεωργία  επισκέφτηκαν το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου για να συμμετέχουν σε Ενταξιακή Δράση του Εκπαιδευτικού προγράμματος ΄΄Παίζουμε Μαζί, Μαθαίνουμε Μαζί΄΄Play Unified , που υλοποιείται από το οργανισμό Special Olympics σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΄΄Σταύρος Νιάρχος΄΄

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με και χωρίς αναπηρία να συμμετέχουν μαζί σε αθλητικές δράσεις. Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει σχετικά με την νοητική αναπηρία  να ευαισθητοποιήσει, να σπάσει τα στερεότυπα, να δημιουργήσει το αίσθημα της αποδοχής  να προωθήσει την συνεργασία μεταξύ ατόμων με και χωρίς αναπηρία και να προάγει την ένταξη ατόμων με αναπηρία σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις.

Οι μαθητές/τριες στο θεωρητικό ενημερώθηκαν για τους στόχους του προγράμματος και για την νοητική αναπηρία καθώς και προετοιμάστηκαν για το βιωματικό μέρος του προγράμματος. Στο πρακτικό μέρος σχηματίστηκαν μεικτές ομάδες μεταξύ των μαθητών/τριών και των δύο σχολείων και έπαιξαν Μπάσκετ, βιώνοντας την χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός ενώ παράλληλα έχτισαν τα θεμέλια για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς όπου όλοι μπορούν να έχουν ουσιώδη και πολύτιμο ρόλο.

sp 7 1638218034475  1638218153280

Η παραπάνω δράση συμπεριλήφθηκε στο βίντεο που δημιούργησε η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής  και Εκπαίδευσης με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων μαθητών με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στέλνοντας ευχαριστήριο μήνυμα σε όλες τις σχολικές μονάδες που συμμετείχαν.