ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ!

Απρ 201612

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς την Κυριακή 15/05/2016.

25 χορωδίες, 1350 παιδιά μέλη των χορωδιών, πλήθος μουσικών, 3.000 κόσμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Βάσω Νικολέττου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Διευθύντρια Π.Ε. Αν. Θεσ/νίκης κα Ζαχαρούλα Ασημακοπούλου-Πετράκη και Σχολικοί Σύμβουλοι της Κ. Μακεδονίας, τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση.

Τρεις υπέροχες μέρες γεμάτες  μελωδικές παιδικές φωνές και δημιουργική συνύπαρξη που μας ταξίδεψαν, μας έκαναν να ονειρευτούμε και να θαυμάσουμε τη μαγεία της μουσικής ! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους μουσικούς που συμμετείχαν! Σας περιμένουμε στο 2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που θα γίνει την άνοιξη του 2017 έχοντας σαν θέμα …

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

afisa1

Ο Δήμος Καλαμαριάς, έχοντας στο  κέντρο της προσοχής και των προσπαθειών του τη  Νεολαία και την Παιδεία , διοργανώνει για πρώτη φορά εφέτος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας και το 17ο Δημ. Σχολείο Καλαμαριάς , από τις 13 έως τις 15 Μαΐου το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών. Πρόκειται για μια προσπάθεια που έρχεται να συνεισφέρει στη διάδοση και ανάδειξη του έργου μουσικών, εκπαιδευτικών και παιδιών- μελών των σχολικών χορωδιών στη Βόρεια Ελλάδα. Στην ευρωπαϊκή του  διάσταση, το Φεστιβάλ στόχο έχει να συνεισφέρει στη συνάντηση και αλληλεπίδραση παιδιών από διαφορετικές κουλτούρες της Ευρώπης και να προβάλλει τη μουσική ως κοινό πεδίο συνάντησης των εθνικών πολιτισμών της ευρωπαϊκής μήτρας.

Το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών χορωδιών Δήμου Καλαμαριάς θα φιλοξενηθεί στο ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της Ιεράς Μητροπόλεως Ν.Κρήνης & Καλαμαριάς (Καραμαούνα 29, Ν.Κρήνη) και είναι αφιερωμένο στην αρχαία Ελληνική μουσική, συνάδοντας με τις εκδηλώσεις για το Διεθνές έτος Αριστοτέλη. Στις παράλληλες εκδηλώσεις της Συνάντησης, περιλαμβάνεται παρουσίαση των χαρακτηριστικότερων αρχαίων Ελληνικών μουσικών οργάνων, κατασκευασμένων από ειδικούς μελετητές.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

Δ/ΝΤΗ Π.Ε. & Δ.Ε.

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η διοργάνωση ενός Φεστιβάλ σχολικών χορωδιών έχει ένα διπλό χαρακτήρα:  Παιδαγωγικό και Πολιτιστικό.

Στα παιδιά δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε καθοδηγούμενες ομαδικές δραστηριότητες που καλλιεργούν ικανότητες και θετικές στάσεις προς το μάθημα της μουσικής. Το κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να εκφραστεί καλλιτεχνικά και να  συνεργαστεί σε μια ομαδική προσπάθεια που απαιτεί πειθαρχία, υπομονή και δημιουργικότητα.

Το φεστιβάλ αποτελεί και μια πολιτιστική ψηφίδα στα δρώμενα της πόλης και προσφέρει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν διάφορα είδη μουσικής δημιουργίας και φέρνει σε επαφή διάφορα ρεύματα τάσεις της μουσικής.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για αυτήν την πρωτοβουλία και να ευχηθώ από καρδιάς να συνεχιστεί η αξιόλογη αυτή προσπάθεια.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής 

Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης

Κεντρικής Μακεδονίας

Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης

Γεωλόγος-Θεολόγος

 ΜΠΑΚΟΓΛ

 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Ένας ξεχωριστός θεσμός ξεκινά στην πόλη της Καλαμαριάς με τη συμμετοχή μαθητικών κοινωνικών συνόλων που εμπλουτίζουν την Πολιτιστική μας ταυτότητα συνεχίζοντας μια μουσική παράδοση 2.500 χρόνων.

Η συνάντηση Ευρωπαϊκών σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιείται από τις 13 έως τις 15 Μαΐου στο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο είναι μια συνάντηση 25 χορωδιών που μας προσφέρουν μια αξέχαστη πανδαισία μουσικής και τραγουδιού από τις πιο όμορφες και αγνές φωνές των παιδιών μας. Οι χορωδοί- μαθητές ανταμώνουν στην πόλη μας και μας παρασύρουν σε ένα μουσικό οδοιπορικό συναισθημάτων και ηχοχρωμάτων.

Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να τα απολαύσουμε , να ταξιδέψουμε μαζί τους στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού και να ενισχύσουμε την πρωτοβουλία , γιατί η συμμετοχή στη χορωδία καλλιεργεί την ευαισθησία, την καλλιτεχνική έκφραση και την κοινωνική μάθηση μέσα από την ομάδα.

            Πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές που δημιούργησαν και αγωνίστηκαν για αυτό το άριστο αποτέλεσμα .Τέτοιες προσπάθειες είναι ανάσα ζωής   στην αβέβαιη  ρουτίνα της καθημερινότητας μας.

                                        Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς

 

                                  Θεοδόσης Μπακογλίδης

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ»

 

Η διοργάνωση, για πρώτη φορά από το Δήμο μας, του «Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Σχολικών Χορωδιών» έχει σκοπό να δώσει ένα ακόμη βήμα έκφρασης στις δραστηριότητες των μαθητών αλλά και να αναδείξει μια μουσική δράση που τυγχάνει δυσανάλογης προβολής σε σχέση με την αξία της. Για μας, η χορωδιακή μουσική, ένα ακόμη πανάρχαιο δημιούργημα των προγόνων μας, είναι μία από τις κορυφαίες μορφές έκφρασης καθώς συνδυάζει τη ζωντάνια και την αμεσότητα της ανθρώπινης φωνής με τη συλλογικότητα. Οι μαθητές – χορωδοί δεν αναδεικνύουν το ταλέντο τους προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν ατομικά και ανταγωνιστικά αλλά μέσα από ένα πλαίσιο ομαδικότητας και κοινωνικότητας που προφέρει η χορωδιακή καλλιέργεια και πρακτική. Αυτή ακριβώς η ομαδικότητα είναι που λείπει από τη σημερινή δύσκολη εποχή, αυτή είναι ίσως το αντίδοτο στην πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε. Ας δούμε αυτό το Φεστιβάλ και αλληγορικά: ως ένα δείγμα επικράτησης του «εμείς» απέναντι στο «εγώ».

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση, τις χορωδίες που συμμετέχουν και ιδιαιτέρως τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνο για την φιλοξενία της εκδήλωσης στο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Μητρόπολής μας.

 

Βασιλική Σκάρλιου – Νικολέττου

Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού

Νεολαίας και Διά βίου Μάθησης

basv 

 

 

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

17ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Η καλλιέργεια της μουσικής εκπαίδευσης, η συλλογική δουλειά και το ομαδικό πνεύμα είναι λίγα μόνο από τα θετικά στοιχεία της λειτουργίας μιας σχολικής χορωδίας. Η συνεύρεση παιδιών που ασχολούνται με τη μουσική και η αλληλεπίδραση μελωδιών, φωνών και ανθρώπων σε μια μουσική γιορτή όπως το Φεστιβάλ, αποτελεί μια κορυφαία καλλιτεχνική και παιδαγωγική στιγμή. Ο κόπος και οι προσπάθειες όλων όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση είναι μικρό τίμημα για το σημαντικό αυτό γεγονός.

 Η Διευθύντρια του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

 Γιούλη Καφετζή

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα άρθρα

Απρίλιος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    Μαΐ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων