ΟΔΗΓΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Απλές οδηγίες για τις e-class

Αρχικά να σας αναφέρουμε, πριν τις οδηγίες, ότι το σύστημα έδειξε ότι έχει υπερφορτωθεί . Ευελπιστούμε ωστόσο να δημιουργήθηκε λόγω της μαζικότητας των εγγραφών, ειδικά για τα Δημοτικά σχολεία όπου οι ενημερώσεις έφτασαν ταυτόχρονα στους γονείς απ όλα τα σχολεία της χώρας.

Σας υπενθυμίζουμε την οδηγία του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις ώρες που πρέπει να εισέρχονται στο ΠΣΔ οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας.

Ξεκινάμε λοιπόν!

  1. Αφού κάνετε την εγγραφή του μαθητή στο ΠΣΔ και βρείτε το σχολείο μας, θα δείτε πως υπάρχει ένα αριθμός μαθημάτων. Ανοιχτά και κλειδωμένα.

Τα μαθήματα είναι ανά τάξη και εκπαιδευτικό.

  1. Είτε ανοιχτά είτε κλειδωμένα, το σωστό είναι να γίνει εγγραφή σε κάθε μάθημα που αφορά το μαθητή/τρια, ώστε να παρακολουθεί τις ανακοινώσεις, τις ειδοποιήσεις με τους εκπαιδευτικούς κλπ.

 

 

 

 

 

Άρα πατάμε από αριστερά το πεδίο ΕΓΓΡΑΦΗ και μετά το εικονίδιο που λέει ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. Βάζουμε πάλι τα στοιχεία του μαθητή και πατάμε ΣΥΝΔΕΣΗ.

4. Πατάμε ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑ και ανοίγει μια λίστα με τα διαθέσιμα μαθήματα.

5.  Επιλέγουμε βάζοντας ΤΙΚ αριστερά στα κουτάκια τα μαθήματα που αφορούν τον μαθητή/τρια και μετά πατάμε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

6. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι το πεδίο ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΟΥ καθώς εκεί μπορεί ο μαθητής να επικοινωνήσεις με τους εκπαιδευτικούς του αλλά και να ανεβάσει τις εργασίες του.

Η πλατφόρμα είναι γενικά εύχρηστη. Χρειάζεται λιγάκι ενασχόληση.

Στείλτε μας επιπλέον ερωτήσεις στο mail@17dim-kalam.mes.sch.gr