Οδηγίες εγγραφής στο ΠΣΔ

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα θα αρχίσουν δειλά δειλά να υλοποιούνται. Πριν από αυτό χρειάζεται η εγγραφή όλων των μαθητών μας στο ΠΣΔ.

Με αυτή την επιστολή θα σας προσπαθήσουμε να σας δώσουμε κάποιες οδηγίες.

Nα διευκρινίσουμε βέβαια ότι τα σχολεία έχουν ξεκινήσει με τη σειρά αρχίζοντας από την Γ΄Λυκείου για να κατέβουν σταδιακά και στο Δημοτικό. Και ήρθε νέα ενημέρωση από το Υπουργείο για παράταση της ημερομηνίας εγγραφών.

  1. Θα πρέπει κάθε μαθητής να εγγραφεί στο ΠΣΔ https://register.sch.gr/students/ σύμφωνα με την ενημέρωση που είχατε με μήνυμα από το σχολείο και στη συνέχεια να πατήσει ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ.

  2. Θα πρέπει να συμπληρωθούν σωστά όλα τα στοιχεία όπως αυτά αναγράφονται στον έλεγχο του παιδιού. Εκεί θα βρείτε και τον Αριθμό Μητρώου του μαθητή. Για την Α΄και Β΄τάξη θα ενημερωθείτε απευθείας από τις εκπαιδευτικούς τους.

  3. Στο πεδίο που λέει ΣΧΟΛΕΙΟ θα αναζητήσετε το σχολείο μας 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

  4. Αφού κάνετε την εγγραφή θα σας ανοίξει ένα έγγραφο με τα στοιχεία του μαθητή και το ΟΝΟΜΑ και τον ΚΩΔΙΚΟ(name password) Αν μπορείτε το εκτυπώνετε και το φυλάσσετε. Αλλιώς φροντίστε να το αντιγράψετε χειρόγραφα ή να το φωτογραφίσετε με το κινητό σας

    Θα σας αποσταλεί και ένα ηλεκτρονικό μήνυμα αλλά δε θα φαίνεται το password.

  5. Στη συνέχεια μπαίνετε στο site http://www.sch.gr/ και πατάτε πάνω δεξιά εκεί που λέει ΣΥΝΔΕΣΗ.

  6. Στη συνέχεια ανοίγει μια ακόμη σελίδα https://sso.sch.gr/login?service=https%3A%2F%2Fwww.sch.gr%2Fwp-login.php%3Fredirect_to%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.sch.gr , όπου με πολλή προσοχή θα πρέπει να εισάγεται τα στοιχεία ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ (username) και ΚΩΔΙΚΟ (password) και στη συνέχεια πατάτε ΕΙΣΟΔΟΣ.

  7. Αφού λοιπόν εισέλθετε ως χρήστης, τότε πηγαίνετε στο μενού της οριζόντιας μπάρας στο σημείο που γράφει ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ, ακουμπήστε με το ποντίκι για να ανοίξουν οι επιλογές και επιλέξτε το τελευταίο μάθημα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛ. ΤΑΞΗΣ. (δείτε στη φωτογραφία)

  1. Ανοίγει η σελίδα https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=76161 και εκεί επιλέγουμε αρχικά το νομό που μας ενδιαφέρει, Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. Στη συνέχεια επιλέξτε ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ και ανοίγει μια λίστα με όλα τα σχολεία. Επιλέξτε το σχολείο μας 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

  2. Πατήστε το μάθημα που σας ενδιαφέρει και είτε στη σελίδα που θα ανοίξει, βλέπετε απευθείας το υλικό που υπάρχει ή αν δεν βλέπετε τίποτα πατήστε από το μενού στα αριστερά το πεδίο ΕΓΓΡΑΦΑ και έτσι βρίσκετε πάλι το υλικό .

 

Όλο το σύστημα είναι σε εξέλιξη και σιγά σιγά δημιουργούνται και τα μαθήματα.

Επίσης καλό είναι να παρακολουθείται τα email σας και το Ιστολόγιο του σχολείου μας για ανακοινώσεις και οδηγίες, καθώς και τις αναρτήσεις στη Σελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Θα έχετε τη διαρκή ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις στον τομέα αυτό.

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να ρωτήσετε στέλνοντας μήνυμα στο σχολείο μας, στην  ηλ. διεύθυνση :

mail@17dim-kalam.mes.sch.gr

Η Διευθύντρια του σχολείου

Ευγενία Θ. Βαμβακά