ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ vs ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ / ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες επανερχόμαστε και με την ανακοίνωση αυτή και  θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε μια από τις επόμενες δράσεις του σχολείου μας.

Όπως γνωρίζετε, το σχολείο μας σε συνεργασία με το Σύλλογο γονέων του, έχει προγραμματίσει δράσεις με σκοπό να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά σε βιωματικά παραδοσιακά παιχνίδια και θεάματα, προσπαθώντας να διδάξουμε σε εκείνα έμμεσα την ορθή χρήση του διαδικτύου.

‘Ετσι σας υπενθυμίζουμε πως αύριο Πέμπτη 30 Μαϊου 2019, στις 8.30 το βραδάκι, στην αυλή του σχολείου μας, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια όμορφη παράσταση Θεάτρου Σκιών από τον καραγκιοζοπαίχτη Κ. Δημητρακόπουλο.

Το Θέατρο σκιών είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη θεατρικού θεάματος. 

Το θέατρο σκιών παίζεται κυρίως με ημιδιαφανείς ζωγραφισμένες εικόνες συνήθως πάνω σε τάπερ αλλά και σε δέρμα και σε άλλα ημιδιάφανα υλικά, τις λεγόμενες φιγούρες. Ο καραγκιοζοπαίχτης χειρίζεται τις φιγούρες μπροστά από μία άσπρη, οθόνη συνήθως ένα τεντωμένο άσπρο σεντόνι (μπερντές), που φωτίζεται από πίσω. Έτσι ο θεατής ξεχωρίζει εύκολα τα περιγράμματα των εικόνων ή ανάλογα την κατασκευή τους ξεχωρίζει και τα χρώματα.

Για την διαχείριση των φιγούρων χρειάζεται ειδικές λαβίδες που είναι επάνω σε καίρια σημεία και προσφέρουν την αίσθηση της ευλυγισίας και της ζωντάνιας. Πολλές φορές η παράσταση συνοδεύεται από μουσικά από ζωντανή ορχήστρα για να γίνει πιο ωραία.

Σας περιμένουμε όλους και φυσικά περιμένουμε να φέρετε και τους φίλους σας μαζί με τα παιδιά τους.