Η αξία της τρίτης ηλικίας, κατανοώντας και φροντίζοντας τον παππού και τη γιαγιά…

Σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, οι μαθητές των τάξεων Ε και Στ, παρακολούθησαν μια σπουδαία παρουσίαση σχετική με την τρίτη ηλικία.
Έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα: Η αξία της τρίτης ηλικίας, κατανοώντας και φροντίζοντας τον παππού και τη γιαγιά…
Την παρουσίαση έκαναν η κα. Πετρούνια, νοσηλεύτρια και η κα Γεωργιοπούλου, επισκέπτρια υγείας, του Κ. Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας .
Οι μαθητές την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και συμμετείχαν εκφράζοντας τα βιώματά τους με τους παππούδες και τα συναισθήματά τους γι’ αυτούς. Παράλληλα έγινε συζήτηση για το πώς μπορούν όλοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τρίτη ηλικία.
Καταλήξαμε πως η αγάπη μας προς τον άνθρωπο και τις αξίες μάς φανερώνονται έμπρακτα με απλούς κι εύκολους τρόπους καθημερινά. Ο άνθρωπος είναι μοναδικός γι’ αυτό ας δείχνουμε έμπρακτα τον σεβασμό και την αγάπη μας.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να αγκαλιάζουν με αγάπη πάντα τους ηλικιωμένους και να τους προσφέρουν τη βοήθεια που χρειάζονται όπου μπορούν και όπως μπορούν.