ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς των μαθητών μας με χαρά σας ενημερώνουμε πως στα πλαίσια των δράσεων της νεοσύστατης Βιβλιοθήκης μας, στις 23 Απριλίου θα μας επισκεφτεί η συγγραφέας Στέλλα Αρβανίτη .

Η Στέλλα Αρβανίτη γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδος Ευβοίας. Σπούδασε Ιταλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κάνοντας ένα μέρος των σπουδών της στον Καναδά και στην Μπολόνια της Ιταλίας, ενώ παράλληλα αποφοίτησε από τη Σχολή Διπλωματούχων Ξεναγών του ΕΟΤ.

Από το δημοτικό έγραφε διηγήματα, ποιήματα, παραμύθια, στίχους, θεατρικά και σκετς. Στην Γ΄ Γυμνασίου πήρε έπαινο σε πανελλήνιο διαγωνισμό, στην ποίηση και την πεζογραφία (“Ο ΦΙΛΩΝ”). Τον Φεβρουάριο του 2012 το παραμύθι της “Το κυπαρίσσι που έγερνε” πήρε έπαινο από την πανελλήνια ένωση Λογοτεχνών και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Χρυσαλλίδα. Το 2014 το παραμύθι “Η ιστορία ενός μικρού ονείρου” πήρε το Γ΄ Βραβείο σε διαγωνισμό παραμυθιού της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Το παραμύθι πάντα έπαιζε και εξακολουθεί να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δουλειά της καθώς το έχει εντάξει στις ξεναγήσεις των ελληνικών αλλά και ξένων σχολείων (ελληνικοί μύθοι, συμβολισμοί, θρύλοι και παραδόσεις). Από το 1996 εργάζεται ως διπλωματούχος ξεναγός σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και κατά καιρούς ως εκπαιδεύτρια στα ΚΕΚ.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.booktourmagazine.com/news/gnoriste-ti-stella-arvaniti/

To Κυπαρίσσι που έγερνε, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσαλίδα.

Το βιβλίο βραβεύτηκε ως παιδική νουβέλα στον 30ο Διαγωνισμό Λόγου και Τέχνης «Σικελιανά 2014»

Το Κυπαρίσσι που έγερνε” είναι ένα γλυκό παιδικό ανάγνωσμα, που πλημμυρίζει από άρωμα αλλοτινών χρόνων, καθώς αφηγείται μια ιστορία, που θα μπορούσε να προέρχεται από το χωριό του καθενός μας, σε μια ελληνική ύπαιθρο παραδοσιακή, ανέγγιχτη, αγνή. Γι αυτό μας είναι τόσο οικείο. Το μήνυμα του είναι αισιόδοξο, ειδικά μέσα στη φοβερή κρίση που περνάμε. Ένα μήνυμα αγάπης, ελπίδας και πίστης για μικρούς και μεγάλους.

“Η ιστορία ενός μικρού ονείρου, Καρίμ”, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος

Το παραμύθι απέσπασε το Γ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ 2014

Τι χρώμα έχουν τα όνειρα των παιδιών; Τι ονειρεύονται όταν κλείνουν τα μάτια τους το βράδυ; Ονειρεύονται σε εποχές κρίσης; Εκείνα που ήρθαν από άλλες χώρες, κυνηγημένα από τον πόλεμο ή την πείνα έχουν κι αυτά το δικαίωμα να ονειρεύονται όπως τα παιδιά όλου του κόσμου.

Τα δάκρυα της ζωής

Ένα τρυφερό παραμύθι για τρεις αδελφές ψυχές, τρεις πεταλούδες που ξεκινούν το ταξίδι της ζωής και της ενηλικίωσης μέσα στο δάσος, με τους κινδύνους και τις περιπέτειες που καραδοκούν. Θα τα καταφέρουν να μάθουν τι σημαίνει αγάπη, φιλία, σεβασμός και πώς μπορεί να συνεχίσει κάποιος να πετάει ακόμα κι αν χάσει το φτερό του;

Μύθοι Μεταμορφώσεων

        Θα θέλαμε να σας προτείνουμε ένα από αυτά τα βιβλία για τις διακοπές του Πάσχα για τους μικρούς μας μαθητές. Θα τα βρείτε στα βιβλιοπωλεία της πόλης μας κατόπιν παραγγελίας.

Σας ευχόμαστε καλές αναγνώσεις

και

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ