ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ

Η δημιουργία του παραδοσιακού χαρταετού ήταν το θέμα του εκπαιδευτικού προγράμματός μας  “Εργαστήρι Χαρταετού”.  Με υλικά που δόθηκαν στα παιδιά και με την κατάλληλη καθοδήγηση των γονιών που μας στηρίζουν σε κάθε μας βήμα, οι μικροί τεχνίτες χρησιμοποίησαν τα χέρια τους ως εργαλείο, τη φαντασία τους ως οδηγό και  σχεδιάσαν, προετοίμασαν και στο  τέλος κατασκευάσαν τους  χαρταετούς τους.

Μικρές ομάδες παιδιών συνεργάστηκαν στην καλύτερη και αποδοτικότερη αποτελεσματική εργασία της δημιουργίας. Τεχνίτες και καλλιτέχνες τα ίδια τα παιδιά, ολοκλήρωσαν την κατασκευή τους με ακρίβεια, δημιουργώντας όχι μόνο τον κορμό του χαρταετού αλλά την ουρά του και τα ζύγια του για να έχει καλή και σωστή πτήση ο αετός τους. H δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος πολιτιστικών δραστηριότητων και του προγράμματος “Παραδοσιακά παιχνίδια” που εκπονείται από τις Α΄και Β΄τάξεις.

Αύριο, Παρασκευή θα γίνει μεγάλη κλήρωση η οποία θα αναδείξει τους τυχερούς από κάθε τάξη που θα κερδίσουν τους χαρταετούς αυτούς.

 

17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Τα παιδιά έφτιαξαν τον χαρταετό τους!