2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Το νηπιαγωγείο μας σε συνεργασία με το 1ο νηπιαγωγείο Πετρούπολης με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου σας προσκαλεί στην έκθεση βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των νηπιαγωγείων μας τη Δευτέρα 03-04-2023 έως και την Τετάρτη 05-04-2023. Η έκθεσή μας θα είναι ανοικτή το πρωί από τις 8:00-8:30, το μεσημέρι από τις 13:00-13:30 και από τις 16:00-16:30, με την αρωγή εκπροσώπων των συλλόγων Γονέων/κηδεμόνων των νηπιαγωγείων μας. Ελάτε μαζί με το παιδάκι σας να επιλέξετε ένα βιβλίο που θα το συντροφεύσει στον ελεύθερο  χρόνο του. Επίσης τη Δευτέρα 03-04-2023 θα έχουμε την τιμή να επισκεφτεί τα νηπιαγωγεία μας η συγγραφέας Μαίρη Τσόγκα για να μας παρουσιάσει το νέο της βιβλίο για τη διαφορετικότητα με τίτλο «Ούσκο».

Λίγα λόγια για τον εορτασμό

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY), το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.
Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανέλαβε, για τρίτη φορά στην ιστορία του, να δημιουργήσει το μήνυμα και την αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2023.

Το μήνυμα «Είμαι ένα βιβλίο. Διάβασέ με» που έγραψε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος  και το εικαστικό της αφίσας 2023 που ζωγράφισε η Φωτεινή Στεφανίδη, θα μεταφέρουν σε όλον τον κόσμο την αγάπη για την ανάγνωση, μέσα από την οποία αναδεικνύονται οι πανανθρώπινες αξίες της ισότητας και της συμπερίληψης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον «άλλο».

Σας περιμένουμε

Το διδακτικό προσωπικό 1ου και 16ου νηπιαγωγείων Πετρούπολης καθώς και οι σύλλογοι γονέων /κηδεμόνων αντίστοιχα.