Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικό σεμινάριο

Σήμερα 18 Δεκεμβρίου 2022 οι εκπαιδευτικοί του 16ου Νηπιαγωγείου ξεκίνησαν την συμμετοχή τους στην επιμόρφωση Teach4Integration. Πρόκειται για δωρεάν και μοριοδοτούμενο πρόγραμμα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης που που εμπλέκονται στην εκπαίδευση παιδιών με προσφυγικό/μεταναστευτικό υπόβαθρο. Το Πρόγραμμα αποτελεί συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου Κρήτης με το Γραφείο της Unicef στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην Πρωτοβουλία «Όλα τα Παιδιά στο σχολείο», ένα τριετές πρόγραμμα που αναπτύσσεται σε συνεργασία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με βασικό στόχο  να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά πρόσφυγες / μετανάστες σχολικής ηλικίας έχουν πρόσβαση σε ποιοτική, συμπεριληπτική εκπαίδευση.

Περιλαμβάνει 400 ώρες επιμόρφωσης σε διάστημα 9 μηνών, μοριοδοτούμενες με βάση την κείμενη νομοθεσία, και υλοποιείται μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης ηλεκτρονικής εκπαίδευσης και με την πρόβλεψη διά ζώσης συναντήσεων στον βαθμό που οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο Πρόγραμμα αποτελεί μέρος των δράσεων που σκοπό έχουν την βελτίωση του Δείκτη “Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις” στα πλαίσια της Αξιολόγησης της σχολικής Μονάδας.