Βιβλία σε Ρόδες!

logo

Σήμερα επισκέφτηκαν την τάξη μας τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ. Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν το 2012 από την πολιτιστική εταιρεία Η ΠΥΡΝΑ με τη συνεργασία του Γραφείου Περιβάλλοντος της Α’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών.

Σκοπός του προγράμματος είναι  να ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία και να «ταξιδέψουν» μαζί τους, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Η ύπαρξη διαφορετικών βιβλίων γύρω από το ίδιο θέμα προσφέρει στα παιδιά ποικιλία πληροφοριών και ερεθισμάτων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν κριτική σκέψη, ενώ το έργο καταξιωμένων εικονογράφων καλλιεργεί την αισθητική τους και προάγει μορφές επικοινωνίας όπως η μη λεκτική. Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ εισάγουν τους μαθητές στον κόσμο της λογοτεχνίας και της έρευνας, και τους παρέχουν την επιλογή να δανειστούν τα βιβλία στο σπίτι και να μοιραστούν την απόλαυση του διαβάσματος με την οικογένειά τους.

Πηγή: https://www.vivliaserodes.gr/ti-einai-ta-vivlia-se-rodes/

Τα ΒΙΒΛΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ θα μείνουν στην τάξη μας όλο τον Δεκέμβριο. Η θεματολογία των βιβλίων αφορά το Περιβάλλον. Με τα παιδιά τοποθετήσαμε τα Βιβλία από την βαλίτσα σε συγκεκριμένα ράφια της βιβλιοθήκης μας. Ο δανεισμός των συγκεκριμένων βιβλίων θα είναι διαρκής . Δεν θα υπάρξει καθορισμένη ημέρα δανεισμού. Το κάθε παιδί την ημέρα που θα επιστρέφει το βιβλίο θα δανείζεται το επόμενο. Στόχος μας το να δανειστεί το κάθε παιδί όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία από τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ.

IMG 20221205 152543  IMG 20221205 152600  IMG 20221205 152738