Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

lecture 03334 slide 004

To Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 έχει ορισθεί ως Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022, έτσι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

Η σχετική υπουργική απόφαση (ισχύει από 1 Νοεμβρίου 2019) Αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΑΜΕΕΠ/ΤΑΜΣ/346553/247338/5874/3323 – ΦΕΚ Τεύχος B 2666/01.07.2019 «Καθορισμός αντιτίμου επίσκεψης οργανωμένων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων και μουσείων – Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου»

 

Άρθρο 3
Ελεύθερη είσοδος – Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου

 1. 1. Η είσοδος στους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιοκαι διαχειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, στις κάτωθι ημερομηνίες:
 • 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη),
  • 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων),
  • 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων),
  • τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς),
  • 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή) και
  • πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου

 

Αγαπητοί γονείς,

 η ανωτέρω ανακοίνωση μπορεί να αποτελέσει μια πολύ ωραία αφορμή και βόλτα μαζί με τα παιδιά σας σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας, της πρωτεύουσας ή Νομών πλησίον της πόλης μας.

Επισκεφτείτε ένα Μουσείο έχοντας μαζί σας μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόρους/ξυλομπογιές, φωτογραφική μηχανή, μεγεθυντικό φακό κ.τ.λ., περιηγηθείτε στο Μουσείο και προτρέψτε τα παιδιά σας να σταματήσον σε όποιο έκθεμα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον. Παρακινείστε τα να καθίσουν στο πάτωμα και να σχεδιάσουν/ζωγραφίσουν ότι τους κάνει εντύπωση.

Δεν είναι απαραίτητο να δείτε όλα τα εκθέματα του Μουσείου ή του Αρχαιολογικού χώρου. Όχι! Παραμείνετε και παρατηρείστε όσο και ότι ευχαριστεί τα παιδιά σας!

Σκοπός είναι η επαφή με τον χώρο του Μουσείου, ο εντοπισμός εκθεμάτων που ευχαριστούν τα παιδιά, η απόλαυση της Τέχνης. Σκοπός μας δεν είναι να κουράσουμε τα παιδιά περιηγούμενοι σε όλα τα εκθέματα του Μουσείου.

 

Αδράξτε την ευκαιρία και καλή σας διασκέδαση.

 

Ρ.Γ.

Αφήστε μια απάντηση