Δράσεις για την ειρήνη στο 16ο Νηπιαγωγείο

274849077 769038090748087 6978056430563827774 n

Ο εορτασμός της εθνική επετείου του 1821 φέτος είχε για μας μια άλλη οπτική, μια άλλη προσέγγιση… Πέρα από την γνωριμία με τα γεγονότα εκείνης της ένδοξης για τους Έλληνες εποχής, οι μαθητές μας διαπραγματεύτηκαν το παγκόσμιο ιδεώδες της ειρήνης!!! Καθημερινά έρχονται στα αυτάκια τους άρα και στην παιδική ψυχή τους ψίθυροι από έναν πόλεμο ακόμη…Όχι του τότε, αλλά του σήμερα…Όχι με τους Έλληνες, αλλά με έναν λαό πολύ κοντά μας… Σήμερα θα έπρεπε να μιλούμε για τις μάχες του 1821 σαν ιστορικό γεγονός που πέρασε και δεν θα ξανάρθει… Κι όμως οι άνθρωποι δεν παραδειγματίζονται, δεν αλλάζουν μυαλό και στάση. Τι κι αν ο πόλεμος γίνεται στην Ουκρανία, στη Συρία ή όπου αλλού; Ο πόλεμος είναι καταστροφικός για όλη την ανθρωπότητα! Και επειδή οι μαθητές μας είναι το αύριο, είναι το μέλλον, είναι η ελπίδα άξιζαν ένα ταξίδι δύο εβδομάδων στον κόσμο της ειρήνης και της ομορφιάς που αυτή κρύβει!!!! Με την ευχή όλων μας να μην ζήσει ποτέ κανένα παιδί στον κόσμο τον πόλεμο ξανά!!!

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε όλη τη δουλειά μας στην τάξη!

Οι μαθητές μας συμμετείχαν με πολλή χαρά στην διοργάνωση από τη συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Κορινθίας, κυρίας Αλεξάνδρας Νικολάου ενός συλλογικού έργου υπό τη μορφή padlet στο οποίο αναρτώνται οι δράσεις αγάπης για τα παιδιά της Ουκρανίας από τα Νηπιαγωγεία Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη συμμετοχή μας στην όμορφη αυτή πρωτοβουλία όπως αναρτάται στο ιστολόγιο της κυρίας Νικολάου.