10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

αφισα ΤΕΛΙΚΗ 01

Στις 4, 5 και 6 Μαρτίου, η πόλη μας φιλοξενεί το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, έναν θεσμό που ξεκίνησε το 2016 από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας και συνεχίζει δυναμικά έως σήμερα.

Το φεστιβάλ, που έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό γεγονός, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, καθώς και στην ανάδειξη πρακτικών πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας. Κατά τη διάρκειά του, θα πραγματοποιηθούν βιωματικές δράσεις, θεατρικά και εικαστικά εργαστήρια, προβολές ταινιών και συζητήσεις, ενισχύοντας την ενημέρωση και τον διάλογο.

Στη φετινή διοργάνωση, συμμετέχουν 910 σχολεία από όλη την Ελλάδα, ενώ τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένοι επιστήμονες και προσωπικότητες. Ξεχωριστή είναι η συμμετοχή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», και προσωπικά του προέδρου του κου Κων/νου Γιαννόπουλου που ενισχύει το μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό.

Με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, του Δήμου Δράμας, της Αντιπεριφέρειας Δράμας και άλλων φορέων, το φεστιβάλ υπόσχεται τρεις ημέρες γεμάτες γνώση, προβληματισμό και δράση για ένα ασφαλές και υποστηρικτικό σχολικό περιβάλλον.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *