Ενημερωτική Συνάντηση: «Γονεϊκός Ρόλος – Πρόληψη»

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι:

Την Δευτέρα 08 Απριλίου 2019  και ώρα 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Συνάντηση δίωρης διάρκειας σε  συνεργασία με την ΚΙΝΗΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ  για έναν άλλο τρόπο ζωής με θέμα «Γονεϊκός Ρόλος – Πρόληψη» στο χώρο του σχολείου. Η ενημέρωση θα υλοποιηθεί από κατάλληλα εκπαιδευμένους εθελοντές γονείς και στελέχη πρόληψης της ομάδας γονιών της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ.

Στόχος της συνάντησης αυτής είναι να ενημερωθούμε για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η οικογένεια στην πρόληψη εξαρτήσεων όσον αφορά πχ. ουσίες, διαδίκτυο, κάπνισμα  κτλ.

Θεωρούμε ότι η παρουσία σας στη συνάντηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι η οικογένεια είναι το κατεξοχήν περιβάλλον όπου το παιδί μαθαίνει να επικοινωνεί, να διαμορφώνει απόψεις και στάσεις ζωής, να κάνει σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω του και να βιώνει έντονα συναισθήματα. Επομένως, μέσα στην οικογένεια, είναι δυνατόν να ευνοούνται ή αντίθετα να αποθαρρύνονται συμπεριφορές εξάρτησης.

Στο 16ο Γυμνάσιο Πατρών λειτουργεί  Επιτροπή Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης   (Ε.Δ.Ε.Α.Υ.) που στελεχώνεται  από εκπαιδευτικούς του  σχολείου και από την κ. Σπανού Ανδριάνα (Ψυχολόγο) και τον κ. Πιλήση Θεοδόση (Κοινωνικό λειτουργό), στους οποίους  μπορούμε να απευθυνόμαστε κάθε Πέμπτη μέσω της Δ/νσης του Γυμνασίου για συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα που μας απασχολούν σχετικά με τον ρόλο μας ως γονείς.

Λειτουργεί η ιστοσελίδα του συλλόγου μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://sg16gympat.home.blog μέσω της οποία μπορείτε να ενημερώνεστε.

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Γυμνασίου Πατρών

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση