Ενδοσχολική επιμόρφωση- Δράση “Φορεσιές απ΄ όλη την Ελλάδα”

Viber 2023 01 25 15 29 21 775

Στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφώσεων πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 25/1/2023 δράση ενημέρωσης από τον γυμναστή μας κ. Μήτση Δημήτρη και την κα. Βάλβη Κατερίνα ενδυματολόγο , υπεύθυνη βεστιαρίου Νέας Ιωνίας, με θέμα ” Φορεσιές απ΄ όλη την Ελλάδα “.

Κατά το πρώτο μέρος της εισήγησης παρουσιάστηκαν τα διάφορα είδη φορεσιών απ΄όλη την Ελλάδα με υλικό από το Μουσείο Μπενάκη. Αναλύθηκε ο ρόλος της φορεσιάς και χωρίστηκαν σε φορεσιές ανάλογα από το γεωγραφικό διαμέρισμα καταγωγής ( ανατολικές, δυτικές και αστικές). Επίσης εξηγήθηκε η χρησιμότητα και ο διαχωρισμός σε φορεσιά των καθημερινών δραστηριοτήτων και τις επίσημες (γιορτής, νυφιάτικης).

Στη συνέχεια δύο μαθητές από κάθε τάξη ( ένα αγόρι, ένα κορίτσι) φόρεσαν φορεσιές από διάφορα διαμερίσματα της Ελλάδας.

Ευχαριστούμε την κα. Κατερίνα για την πολύτιμη συνεισφορά της στην όλη διαδικασία αλλά και τον πλούτο των γνώσεων της μιας και η δραστηριοποίηση της στην πόλη μας είναι γνωστή και ανεκτίμητη. Για περισσότερες πληροφορίες και υλικό δείτε παρακάτω.

https://ellinikesendymasies.gr/

Τα παιδιά μας ήταν εκπληκτικά και ευχαριστήθηκαν την όλη διαδικασία. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές . Ας τα απολαύσουμε!!!

Α΄  Β΄  Γ΄  τάξεις

Δ΄  Ε΄ ΣΤ΄  τάξεις