Επιστολή προς τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας από τους μαθητές του σχολείου μας για το οικόπεδο της ΑΛΤΕΚ

                                                                                                       Προς κυρία Θωμαΐδου

                                                                                                          Δήμαρχο Ν. Ιωνίας

                                                                                                          Αγ. Γεωργίου 40

                                                                                                             14234 Ν. Ιωνία

                                                                                                     Αλσούπολη, 15-02-2022

Αξιότιμη κυρία Θωμαΐδου,

Είμαστε οι μαθητές της Ε΄τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας . Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή, για να σας ενημερώσουμε για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί την πόλη μας.

Ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος ετοιμάζεται να μετατρέψει το οικόπεδο της ΑΛΤΕΚ σε χώρο στάθμευσης απορριμματοφόρων. Ελπίζουμε να μην πάρετε αυτή την απόφαση, γιατί δεν είναι δυνατόν να συγκεντρώνονται αυτά τα οχήματα δίπλα από τέσσερα σχολεία( Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).

Αν και είμαστε μικροί καταλαβαίνουμε πως κάτι τέτοιο μόνο καλό δεν μπορεί να είναι για τη γειτονιά μας. Άλλωστε τα παιδιά είμαστε το μέλλον του τόπου και μας φαίνεται αδιανόητο το ότι θέλετε να έχετε έξω από τα σχολεία μας, απορριμματοφόρα.

Αρχικά, ο χώρος αυτός βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Τα απορριμματοφόρα αυτά θα δημιουργήσουν όχι μόνο αισθητικά προβλήματα αλλά και προβλήματα υγιεινής. Μεγάλη φασαρία, κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς το Ειδικό Σχολείο (ΣΜΕΑ Ν.Ιωνίας) έχει είσοδο από την οδό Αλσουπόλεως. Υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων. Ας αφήσουμε και την έντονη μυρωδιά από τα οχήματα αυτά καθώς και τα καυσαέρια που θα εισπνέουμε.

Ο πεζόδρομος της Σπύρου Λούη είναι δίπλα όπου καθημερινά περπατάνε, γυμνάζονται, βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους εκατοντάδες πολίτες. Επίσης τόσα παιδιά παίζουν σε αυτούς τους χώρους. Θα μας στερήσετε το δικαίωμα στο παιχνίδι, στη χαρά και στη διασκέδαση!!!

Θα σας προτείνουμε λοιπόν να εκμεταλλευτείτε αυτόν τον χώρο διαφορετικά. Η πρόταση του σχολείου μας είναι να φτιαχτούν αθλητικές εγκαταστάσεις ή πάρκο με παιδική χαρά και γιατί όχι να γίνει ένα ωραίο μουσείο για τα ανθρακωρυχεία που υπήρχαν στην περιοχή για να αναδείξουμε την ιστορική συνέχεια του τόπου μας.

Ελπίζουμε να το ξανασκεφτείτε και να πάρετε τη σωστή απόφαση για τη γειτονιά μας.

                                                                                           Με εκτίμηση

                                                               Οι μαθητές της Ε΄τάξης του 16ου Δ.Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ