Τάξη ΣΤ

Εδώ παρουσιάζονται οι δράσεις των τμημάτων της ΣΤ Τάξης του σχολείου μας.

στ ταξη

04/2019

Έρευνες και της Στ’ Τάξης

Τα παιδιά της Στ’ Τάξης σε συνεργασία με τον δάσκαλό τους κ. Γ.Πουρνάρα πραγματοποίησαν δύο έρευνες με θέμα:

  • Την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου
  • Τι τρόφιμα παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο

Παρακάτω παρουσιάζονται τα αποτελέσματα.

ΕΡΕΥΝΑ-Ελεύθερος Χρόνος

και

Έρευνα-Τρόφιμα

09/05/2018

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Η Στ’ Τάξη μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα ταξίδευσε  στην ελληνική ιστορία με έμφαση στις σημαντικότερες περιόδους  των νεότερων χρόνων. Μέσα από ένα πλήθος πολεμικών κειμηλίων , υπέροχων  μακετών και μικρογραφιών το ένδοξο παρελθόν ζωντάνευσε, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών για τους αγώνες που έγιναν για την ελευθερία της πατρίδας μας και την τελική διαμόρφωση των συνόρων της Ελλάδας.

 

03/05/2018

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης  «Τσάρλι Τσάπλιν» από το Αγγλικό Θέατρο

Η θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας και ήταν βασισμένη στη ζωή και τα έργα του μεγαλύτερου κωμικού του 20ου αιώνα, Charlie Chaplin.  Η θεατρική ομάδα του English Theatre Club ανεβάζει παιδικές θεατρικές παραστάσεις στην Αγγλική γλώσσα, με λόγο κατανοητό για όλες τις ηλικίες.

22/03/2018

Κατασκευή χελιδονοφωλιάς από πηλό

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από τη δράση «Χελιδονίσματα  2018» της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας . Υποδεχτήκαμε  την άνοιξη με αυτοσχέδιες φωλιές για τα χελιδόνια.

       

14/02/2018

Παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τα ταξίδια του φωτός» στον Πειραματίξ

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 και τα τρία τμήματα της Στ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον Πειραματίξ και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Τα Ταξίδια του Φωτός”.

Τα παιδιά σε ένα δίωρο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα  είχαν τη δυνατότητα με διαδραστικό  τρόπο να μελετήσουν τα φαινόμενα του ηλεκτρομαγνητισμού και του φωτός, βιώνοντας ευχάριστα την επιστημονική μέθοδο (υπόθεση-πείραμα- παρατήρηση-συμπέρασμα –επέκταση/εφαρμογή).

Γνώρισαν τα φωτόνια με τη βοήθεια ειδικών γυαλιών , έπαιξαν με τους φακούς και τις αντιδράσεις των φωτεινών ακτίνων όταν ανακλώνται σε διαφανή και μη αντικείμενα, ενώ παρήγαγαν ηλεκτρισμό με τη βοήθεια της ηλεκτρογεννήτριας και κατανόησαν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα διάφορα  χρώματα στη ζωή μας.

 

22/11/2017

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και τα τρία τμήματα της Στ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του προγράμματος διαβάζουμε:

“ΗΛΙΟΣ, άνεμος, νερό. ΕΝΕΡΓΕΙΑ στο μέλλον!

…Σήμερα ο άνθρωπος στρέφεται ξανά στις αέναες και ανεξάντλητες μορφές ενέργειας, τις οποίες από παλιά -με σοφία- χρησιμοποιούσε. Ο Ήλιος, η δύναμη του Αέρα, η δύναμη του Νερού, με τη συνδρομή της τεχνολογίας, παίζουν ξανά ρόλο στη ζωή μας και δίνουν ενέργεια καθαρή και προσιτή. Είναι οι νέες, πολύ παλιές,  Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.”

Πράγματι, οι μαθητές με τρόπο διαδραστικό γνώρισαν το πως ο Ήλιος, ο Αέρας και το Νερό μπορούν να μετατραπούν σε μορφές καθαρής ενέργειας και πως  μπορούν αυτές, με την βοήθεια της τεχνολογίας, να χρησιμοποιηθούν στο κοντινό μας μέλλον.

       

Αφήστε μια απάντηση