Τάξη Α

 

Εδώ παρουσιάζονται οι δράσεις των τμημάτων της Α Τάξης του σχολείου μας.

kids-circle-26824430

19/2/2019

Μουσείο Σχολικής Ζωής – Αποκριάτικα Έθιμα

Το κύριο γνώρισμα των Αποκριών είναι οι μεταμφιέσεις τις οποίες συναντάμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το όνομα των μεταμφιεσμένων διαφέρει από τόπο σε τόπο: κουδουνάτοι, καμουζέλες, μούσκαροι αλλά το πιο κοινό είναι μασκαράδες και καρνάβαλοι που προέρχεται από τις ιταλικές λέξεις maschera και carnevale.
Στην Ελλάδα υπάρχει πληθώρα εθίμων που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή κι εμείς αναβιώσαμε κάποια σ’αυτή την εκδρομή μας!
Μεταμφιεστήκαμε σε «κουδουνοφόρους τράγους», ανάψαμε το δικό μας «Φανό», πλέξαμε τις κορδέλες στο γαϊτανάκι μας χορεύοντας, αλευρωμουτζουρωθήκαμε, παίξαμε, χορέψαμε & φτιάξαμε μάσκες!  Κι όλα αυτά μέσα σε ένα υπέροχο αρχοντικό που κάθε του δωμάτιο θύμιζε σχολείο μιας άλλης εποχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19/12/2018

Επιλογή φωτογραφιών από τις εκπαιδευτικές δράσεις της Α’ τάξης για το Α’ τρίμηνο 

Κατασκευή Ημερολογίου

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

 

Ξενάγηση στο Παιδικό Μουσείο

«Ψάξαμε στο μουσείο, επιλέξαμε αντικείμενα τα οποία έγιναν οι ήρωες ενός παραμυθιού που οι συγγραφείς ήμασταν εμείς…»

Κατασκευές στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης

 

Εργαστήρι Πηλού

«Φτιάχνοντας τις δικές μας κούκλες, πήραμε και δώρα τον πύργο, μια κανάτα και μια πιατέλα. Τις έχουμε ζωγραφίσει και κοσμούν τις τάξεις μας…»

26/04/2018

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Παλιά παιχνίδια – Παλιά Επαγγέλματα»

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 η Α’ και Β΄ τάξη του σχολείου επισκέφθηκαν το «Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας».  Σε ένα καταπράσινο χώρο και αρκετά φιλικό προς τα παιδιά,  η Α΄ τάξη παρακολούθησε  το πρόγραμμα «Παλιά παιχνίδια». Μέσα από μια  δραστηριότητα αρκετά διασκεδαστική,  τα παιδιά γνωρίσανε ξεχασμένα παιχνίδια ακόμη και από την αρχαιότητα. Η Β΄ τάξη παρακολούθησε το πρόγραμμα «Παλιά επαγγέλματα».  Σε ένα γραφικό χωριουδάκι βρίσκονταν παλιοί επαγγελματίες που με χαρά ξενάγησαν τα παιδιά σε παραδοσιακά εργαστήρια. Είδανε παλιά εργαλεία και με τη βοήθεια τους μάθανε να τα χρησιμοποιούν. Ακόμη τα παιδιά παίξανε και περιηγήθηκαν στο χώρο του πάρκου.

12/02/2018

Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τις Απόκριες

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 η Α’ και η Γ’ τάξη του σχολείου επισκέφθηκε το ψυχαγωγικό πάρκο «PARADISE PARK».  Εκεί τα παιδιά μέσα σε ένα ασφαλές και φυσικό περιβάλλον αναβίωσαν πολλά ήθη και έθιμα των Απόκρεων. Τα παιδιά  έφτιαξαν ομαδικά τον χαρταετό της τάξης με παραδοσιακό τρόπο καθώς και μια αποκριάτικη μάσκα. Επίσης έμαθαν τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς μέσω διαδραστικού παιχνιδιού. Χόρεψαν και  τραγούδησαν με το γαϊτανάκι. Αναβίωσαν  το Πατρινό καρναβάλι μέσα στο πάρκο.  Σε εορταστική ατμόσφαιρα τα παιδιά δημιούργησαν, έμαθαν και διασκέδασαν.
 

 

11/12/2017

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»

Σήμερα, στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου παγκοσμίως, 11 Δεκεμβρίου για την Ελλάδα), επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι κυρίες του μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και ενημέρωσαν τα παιδιά της Α’ και Β’ τάξης για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων.

Μίλησαν μαζί τους για το πως μπορούν να παίζουν και να αθλούνται με ασφαλή τρόπο, πως να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο δρόμο, πως να συμπεριφέρονται σωστά με τα ζώα και γενικώς πως να μένουν ασφαλή και μακριά από κινδύνους στο σπίτι, στο σχολείο ή στις διακοπές τους.

    

Αφήστε μια απάντηση