Σχετικά με την επαναλειτουργία των δια ζώσης μαθημάτων την Δευτέρα 10/5/2021

Α. Σχετικά με το ατομικό διαγνωστικό τεστ (selftest)

Εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα 10/5/2021, οι μαθητές, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (K.Y.A.) Δ1α/ Γ.Π.οικ.27707/05-05-2021, θα πρέπει να έχουν κάνει ατομικό διαγνωστικό τεστ (self-test), πριν την επάνοδό τους στο σχολείο. Το τεστ θα διενεργείται στο εξής και μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους ή άλλης ανακοίνωσης από το ΥΠΕΠΘ,  μία φορά την εβδομάδα, 24 ώρες πριν προσέλθει ο μαθητής/τρια στο σχολείο κάθε Δευτέρα.

Από την Τετάρτη 5/5/2021, το σχετικό τεστ θα είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία και μπορείτε να το προμηθευτείτε αναφέροντας τον ΑΜΚΑ του μαθητή στον φαρμακοποιό.

Συνημμένα, στο τέλος αυτής της ανάρτησης, θα βρείτε και την εν λόγω Υπουργική Απόφαση, όπου έχουν επισημανθεί τα κυριότερά της σημεία. Από την Κ.Υ.Α. αυτή μπορείτε να ενημερωθείτε επισήμως για την καταχώρηση του αποτελέσματος του ατομικού διαγνωστικού τεστ (αρνητικό ή θετικό) και τις απαιτούμενες ενέργειες από εσάς, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Η καταχώρηση του αποτελέσματος είναι υποχρεωτική. Η διεύθυνση της σχετικής πλατφόρμας είναι: self-testing.gov.gr  από όπου γίνεται και η έκδοση της σχολικής κάρτας του μαθητή.

Επίσης στην παρακάτω ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε ένα μικρό βίντεο για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ατομικό διαγνωστικό τεστ.

Self test εύκολα και απλά | Οδηγίες χρήσης

Για την σχολική κάρτα ακολουθούν συνημμένα, στο τέλος αυτής της ανάρτησης, αναλυτικές οδηγίες για την έκδοσή της. Σε κάθε περίπτωση, οι μαθητές υποχρεούνται να την έχουν μαζί τους όλες τις ημέρες της εβδομάδας ενώ κάθε Δευτέρα θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς που θα βρίσκονται στις εισόδους του σχολείου. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τη διαθέτει, το σχολείο θα προχωρά στις ενέργειες που προβλέπονται από το άρθρο 3 της Κ.Υ.Α. και ο μαθητής/ η μαθήτρια θα πρέπει να αποχωρήσει από το σχολείο.

Β. Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των διά ζώσης μαθημάτων

Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου από τη Δευτέρα 10/5/2021, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε και να υπενθυμίσουμε κάποια θέματα που αφορούν σε αυτή και να σας παρακαλέσουμε να μας διευκολύνετε στο έργο μας, τηρώντας τα χωρίς παρεκκλίσεις.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται για την Πρωινή Ζώνη κανονικά από τις 7:00 π.μ. έως και τις 7:15 π.μ. από την είσοδο επί της οδού Αγ. Γεωργίου ενώ για το κανονικό πρόγραμμα ισχύει ως ακολούθως:

  • από την είσοδο επί της οδού Αγ. Γεωργίου:

για τμήματα των Α’ και Β’ τάξεων, από τις 8.00 π.μ. έως τις 8.10 π.μ.

για τμήματα της ΣΤ’ τάξης, από τις 8.10 π.μ. έως τις 8.20 π.μ.

  • από την είσοδο επί της πλατείας Ελευθερίας:

για τμήματα της Δ’ τάξης καθώς και για το Γ1 τμήμα, από τις 8.00 π.μ. έως τις 8.10 π.μ.

για τμήματα της Ε’ τάξης καθώς και για το Γ2 τμήμα, από τις 8.10 π.μ. έως τις 8.20 π.μ.

Όσοι γονείς/κηδεμόνες έχουν παιδιά που πηγαίνουν σε διαφορετικά τμήματα που δεν συμπίπτουν με το ως άνω πρόγραμμα προσέλευσης, μπορούν να χρησιμοποιούν την είσοδο που εξυπηρετεί καλύτερα. Θα παρακαλούσαμε να τηρηθεί το παραπάνω χρονοδιάγραμμα ΑΥΣΤΗΡΑ, και να μην προσέρχονται οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης καθώς και του Γ2 τμήματος νωρίτερα από το προβλεπόμενο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις εισόδους του σχολείου.

Λόγω αναπροσαρμογής του καθημερινού προγράμματος, εξαιτίας του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ SARS–CoV-2 (COVID-19), η πρωινή συγκέντρωση δεν πραγματοποιείται στην αυλή αλλά στην αίθουσα διδασκαλίας κάθε τμήματος. Η έγκαιρη προσέλευση βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και θα ολοκληρώνεται σε κάθε περίπτωση οπωσδήποτε στις 8:20 π.μ. με το χτύπημα του κουδουνιού για την έναρξη της 1ης διδακτικής ώρας, όπου οι είσοδοι θα κλείνουν.

Σημαντικό: Υπενθυμίζουμε πως για την προσέλευση των μαθητών θα πρέπει να έχετε μαζί σας την ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΤΗ που σας είχε δοθεί το προηγούμενο διάστημα, ενώ ο συνοδός του μαθητή θα πρέπει να έχει στείλει μήνυμα με τον κωδικό Β4 στο 13033.

Η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσουν κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Για την αποχώρηση των μαθητών στο σχόλασμα ισχύουν τα ίδια με το προηγούμενο διάστημα λειτουργίας, δηλαδή:

  • από την έξοδο επί της οδού Αγ. Γεωργίου αποχωρούν

τα τμήματα της Α’ τάξης στις 13:00 μ.μ.

τα τμήματα της Β’ τάξης στις 13:15 μ.μ.

  • από την έξοδο επί της πλατείας Ελευθερίας αποχωρούν

τα τμήματα των Γ΄ και Ε’ τάξεων στις 13:00 μ.μ.

τα τμήματα των Δ’ και ΣΤ’ τάξεων στις 13:15 μ.μ.

Παρακαλούνται οι γονείς να μη συνωστίζονται στις εξόδους του σχολείου, όταν προσέρχονται ή σχολούν οι μαθητές, καθώς παρεμποδίζεται η ασφαλής προσέλευση ή αποχώρησή τους και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ SARS–CoV-2 (COVID-19) φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Υπενθυμίζουμε ότι και οι μαθητές θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την προσέλευση τους στο σχολείο και πως θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικό αντισηπτικό καθώς και μια-δυο εφεδρικές μάσκες για να τις αλλάζουν όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Επίσης, κατά την επάνοδό τους θα πρέπει να φέρουν μαζί όλα τα βιβλία και το υλικό που είχαν πάρει από το σχολείο κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης το οποίο θα χρειαστεί για την σωστή παρακολούθηση των μαθημάτων τους (βιβλία μαθημάτων δασκάλου, βιβλία και τετράδια ξένων γλωσσών, μουσικής κ.τ.λ.).

Το κυλικείο του σχολείου θα λειτουργήσει κανονικά και αυτό από τη Δευτέρα 10/5/2021.

Κάνουμε έκκληση, για μια ακόμη φορά, να τηρηθούν όλα τα ανωτέρω και να ενημερωθούν σχετικά και όλα τα άτομα που εμπλέκονται (συγγενείς, κ.λπ.), προς αποφυγή εντάσεων, αφού όλα αυτά τα θέματα σχετίζονται με την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών μας καθώς και με την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Ο Διευθυντής κι ο Σύλλογος Διδασκόντων

Οδηγίες έκδοσης κάρτας μαθητή



Λήψη αρχείου

Κοινή Υπουργική Απόφαση (K.Y.A.) Δ1α/ Γ.Π.οικ.27707/05-05-2021



Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση