Σχετικά με τα σελφ τεστ κατά την επάνοδο τον μαθητών στο σχολείο.

Σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν τη Δευτέρα έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον σελφ τεστ, δηλαδή να κάνουν τρία την εβδομάδα από 31/1 ως 4/2/2022.

Τα σελφ τεστ επομένως, θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας 31/1, της Τρίτης 1/2 και της Παρασκευής 4/2/2022. Όλα τα τεστ θα πρέπει να αναρτηθούν και στην πλατφόρμα eduPass μέχρι και τις 07:40 της ημέρας προσέλευσης στο σχολείο για να μπορέσει να γίνει ο έλεγχος των μαθητικών καρτών κατά την είσοδο των μαθητών στο σχολείο.

Άρα πέρα από τα καθιερωμένα σελφ τεστ της Τρίτης και Παρασκευής, και αύριο Δευτέρα 31/1 όλοι οι μαθητές θα πρέπει να έρθουν στο σχολείο με αρνητικό σελφ τεστ.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ακόμα, πως σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας,  ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για όσους έχουν νοσήσει στο παρελθόν.

Αφήστε μια απάντηση