Είμαστε στον αέρα του Ευρωπαϊκού Σχολικού Ραδιοφώνου

Κορυδαλλός, 1/5/2019

          Τα Γ1 και Γ2 τμήματα του σχολείου μας γνώρισαν τον κόσμο του ραδιοφώνου και ηχογράφησαν τις πρώτες τους εκπομπές στα πλαίσια του μαθήματος της ευέλικτης ζώνης με τον μουσικό του σχολείου κ. Κώστα Παπαδημητρίου, ο οποίος έκανε τις ηχογραφήσεις των εκπομπών, την επεξεργασία τους και είχε την γενικότερη μουσική επιμέλεια. Οι εκπομπές αυτές θα μεταδίδονται από τον αέρα του Ευρωπαϊκού Σχολικού Ραδιοφώνου σε προγραμματισμένες μέρες και ώρες. Η αρχή γίνεται την Πέμπτη, 2/5/2019 και ώρα 16:00 ως 18:00 οπού θα ακουστούν τυχαία ανάμεσα σε άλλες εκπομπές άλλων σχολείων και θα επαναλαμβάνονται κάθε Πέμπτη μέχρι να αντικατασταθούν από καινούριες.

          Το Γτμήμα, με την βοήθεια του δασκάλου του κ. Χρήστου Κούσπαρη, ετοίμασε και μας παρουσιάζει τα 17 ΧαϊκούΤο χαϊκού είναι μια ιαπωνική ποιητική φόρμα. Παραδοσιακά αποτελείται από τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών, οι οποίες τοποθετούνται σε τρεις στίχους για έμφαση ή σε έναν, χωρισμένο με κενά. Οι μαθητές, με έμπνευση τις τέσσερις εποχές του χρόνου, έγραψαν και μας διαβάζουν τα δικά τους χαϊκού, με μουσική υπόκρουση παραδοσιακά γιαπωνέζικα τραγούδια.

          Το Γ2 τμήμα, έπειτα από προετοιμασία με την θεατρολόγο του σχολείου κ. Τάνια Νεοφύτου, μας παρουσιάζει ένα θεατρικό έργο σε συνέχειες… Στην πρώτη εκπομπή θα ακούσουμε το πρώτο μέρος του θεατρικού έργου Το αγόρι με τη βαλίτσα του Mike Kenny που αναφέρεται στους πρόσφυγες, ενώ σε επόμενες εκπομπές θα ακολουθήσουν, ευελπιστούμε, και τα υπόλοιπα μέρη.

          Τις εκπομπές μπορείτε να τις ακούσετε από την κεντρική ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Σχολικού Ραδιοφώνου την συγκεκριμένη μέρα και ώρα πατώντας το κουμπί Play στην δεξιά πλευρά της σελίδας όπου γράφει «Ακούστε Ζωντανά». Για την κεντρική ιστοσελίδα ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο

          Εναλλακτικά, αν τυχόν δεν προλάβετε την «ζωντανή» μετάδοση των εκπομπών, μπορείτε να τις ακούσετε στην σελίδα που έχει το σχολείο μας στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο και στην οποία θα είναι διαθέσιμες ως podcasts μετά την πρώτη τους μετάδοση. Για την σελίδα του σχολείου μας ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Το 16ο Δ.Σ. Κορυδαλλού στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο

          Σε μελλοντική ανάρτηση εδώ, στο μπλογκ του σχολείου μας, θα μπορείτε να «κατεβάσετε» και να αποθηκεύσετε στον προσωπικό σας ηλεκτρονικό υπολογιστή τις εκπομπές αυτές. Μείνετε συντονισμένοι στον αέρα του Ευρωπαϊκού Σχολικού Ραδιοφώνου!!!

Ο υπεύθυνος των εκπομπών,

Κώστας Παπαδημητρίου

Μουσικολόγος – Μουσικός

Αφήστε μια απάντηση