Διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας

αιμαΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
16ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το Δ.Σ γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας στο πλαίσιο δράσεων εθελοντισμού προγραμματίζει τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας και την ίδρυση τράπεζα αίματος στο όνομα του σχολείου μας για τυχόν ανάγκες των μικρών μας μαθητών, των οικογενειών τους και των δασκάλων μας.

Θέλουμε λοιπόν να οργανώσουμε μια εθελοντική αιμοδοσία με την βοήθεια της καταξιωμένης ομάδας του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου με την κινητή ομάδα αιμοδοσίας που διαθέτει. Είναι πρόθυμοι να έρθουν στο χώρο του σχολειού σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα ώστε να μπορούμε να συμμετάσχουμε όλοι.

Ζητάμε την υποστήριξη σας σε αυτήν μας την προσπάθεια που είναι για το καλό όλων μας. ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ, ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ!!

Εάν ενδιαφέρεστε παρακαλώ συμπληρώστε την καρτέλα αιμοδότη που σας στέλνουμε με τα στοιχεία του ενός ή και των δυο γονιών και παραδώστε τη εώς τις 13/03/2015 στο/η δάσκαλο/α της τάξης.

Κάρτα αιμοδότη

Εθελοντής Αιμοδότης μπορεί να γίνει κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα από 18-62 ετών που είναι πάνω από 50 κιλά και δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τη μέρα της αιμοδοσίας πρέπει να είναι ξεκούραστος και να αισθάνεται καλά. Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη, ακίνδυνη και διαρκεί 10 λεπτά. Η τελική επιλογή των εθελοντών θα γίνει από την εξειδικευμένη ομάδα την ημέρα της αιμοδοσίας.

Στους εθελοντές αιμοδότες χορηγείται άδεια από την εργασία τους, σύμφωνα με την εγκύκλιο Νο. 46/20.4.1994

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία