Τα περάσαμε όμορφα!

Φωτογραφίες από την εκδρομή της Ε΄και ΣΤ΄τάξης στις 8,9,10 Νοεμβρίου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, στον Παρθενώνα, στο Μουσείο Ακρόπολης , στη Βουλή των Ελλήνων και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Σας ενημερώνουμε  ότι ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη  της νέας  σχολικής  χρονιάς  θα  πραγματοποιηθεί την
 Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα  8:30.  Αμέσως μετά οι μαθητές θα αποχωρήσουν.

Εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού για το σχολικό έτος 2019-20

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σας πληροφορούμε ότι οι εγγραφές για την  Α΄ Τάξη θα γίνουν από την 6η μέχρι και την 20η Μαΐου 2019 και ώρες 08.15΄- 12.15΄, με αίτηση των γονέων.

Εγγράφονται όσοι(-ες) γεννήθηκαν το έτος 2013 με τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια
  2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
  3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.(ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΙ, εκκαθαριστικό ΔΟΥ ή μισθωτήριο συμβόλαιο)
  4. Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου

Το πιστοποιητικό γέννησης θα αναζητηθεί από το σχολείο.

Ιωάννινα, 15  Απριλίου 2019

Ο  Διευθυντής

Παύλος  Ράπτης

https://blogs.sch.gr/16dimioa/files/2019/04/ΑΙΤΗΣΗ-εγγραφής-στην-Α-Δημοτικού_2019.pdf

«Εκεί που η Ανάσταση έχει τη γεύση μιας καραμέλας και ενός μπαλονιού»

Βαδίζοντας προς το Πάσχα επιχειρήσαμε σήμερα 15 Απριλίου 2019 να προσεγγίσουμε το νόημα της γιορτής με τη Γ΄τάξη στον χώρο της Βιβλιοθήκης μας. Μέσα από εικόνες, ήχους, λόγια, τόπους και πρόσωπα και κυρίως μέσα από τις εμπειρίες της κας Ευδοκίας Ταμπάκη – της γυναίκας που έθεσε στόχο ζωής να βοηθήσει όσους περισσότερους γίνεται – ταξιδέψαμε στη μακρινή Ουγκάντα.

Αλήθεια, πόσο ίδιοι είμαστε και ταυτόχρονα πόσο διαφορετικοί! Από τη μια η αρετή της ολιγάρκειας και από την άλλη η δυναστεία του καταναλωτισμού. Όλοι όμως θέλουμε να ζήσουμε, να παίξουμε, να χαρούμε, να γνωριστούμε!

Φτάνοντας στο τέλος του ταξιδιού μας αισθανθήκαμε όλοι μας πιο ωραία! Πώς να ξεχάσεις αυτά τα ορθάνοιχτα παιδικά μάτια που σε κοιτάζουν κάθε στιγμή, σε κάθε χώρα, τα ίδια μάτια σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας. Πώς να μην ξεχάσεις όλα τα προβλήματά σου βλέποντας αυτό το χαμόγελο ευχαρίστησης όλων των παιδιών του κόσμου!

Ευχαριστούμε Ευδοκία Ταμπάκη, που μας ταξίδεψες  εκεί που η Ανάσταση έχει τη γεύση μιας καραμέλας και ενός μπαλονιού!

Καλή Ανάσταση!

Βάκη Παπακωστοπούλου ΠΕ70

Με αφορμή ένα βιβλίο …

Με δραστηριότητες ανάγνωσης, δομημένες έτσι ώστε να αναπτύσσουν την περιέργεια, το χιούμορ και τη δημιουργικότητα των νεαρών αναγνωστών, φιλοδοξούμε να προσφέρουμε ερεθίσματα δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές μας να αγαπήσουν το βιβλίο και να απολαύσουν το διάβασμα. Στις «διαδρομές ανάγνωσης» συμμετέχουμε με όλες μας τις αισθήσεις και με αφορμή ένα βιβλίο στοχεύουμε στη μύηση όλων μας στην απόλαυση της διαδικασίας, μια διαδικασία μεταδιδακτική, που απαιτεί χρόνο, υπομονή αλλά και όραμα!

Οι δραστηριότητες είναι ποικίλες και η παραγωγή έργου ευφάνταστη!

Ας γιορτάσουμε λοιπόν την παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου στη Βιβλιοθήκη μας και ας ευχηθούμε «χρόνια μας πολλά και … φιλαναγνωστικά!»

Βάκη Παπακωστοπούλου ΠΕ70

Η βιβλιοθήκη μας απέκτησε και όνομα!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της σχολικής μονάδας μας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς δημιούργησαν στο πλαίσιο παιδαγωγικών και διδακτικών δραστηριοτήτων αφίσα με θέμα τη βιβλιοθήκη.

Βάκη Παπακωστοπούλου ΠΕ 70

Στη βιβλιοθήκη με τις μάσκες μας

Ένα αποκριάτικο γλέντι έχει στηθεί στη σχολική βιβλιοθήκη μας. Η κάθε τάξη με τη σειρά της. Ο κάθε ήρωας με τον ρόλο του. Πίσω από τις μάσκες μας ζωντανεύουμε τους ήρωες των βιβλίων, των βιβλίων που δανειζόμαστε από τη βιβλιοθήκη μας! Σερπαντίνες, μάσκες και φαντασία έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες εδώ ψηλά στη σοφίτα μας.

«Ποιος είσαι;», ρωτάμε όλοι μαζί και η αφήγηση αρχίζει με μαεστρία και έτσι δημιουργούμε τη δική μας αξιοζήλευτη ιστορία!

 

Βάκη Παπακωστοπούλου ΠΕ70

 

«Από το χθες … στο σήμερα» από τη Γ΄Τάξη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Διευθυντής του 16ου Δ.Σ. Ιωαννίνων, ο Σύλλογος διδασκόντων

και οι μαθητές της Γ΄Τάξης

σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν

για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων,

την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, στις 10 π.μ.

στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.