Μήνυμα του Δ/ντή ΠΕ Γ΄Αθήνας

Αγαπητές/Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εύχομαι σε όλους να είστε υγιείς και δυνατοί, τόσο εσείς όσο και τα μέλη των οικογενειών σας. Διατρέχουμε μια πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο και καλούμαστε ως εκπαιδευτικοί να υποστηρίζουμε τους μαθητές μας, υλοποιώντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι μαθητές μας δυστυχώς διαβιούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, «συνθήκες εγκλεισμού» χωρίς κοινωνικές ή άλλες δραστηριότητες κι εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε το ανοιχτό παράθυρο επικοινωνίας και με όποιο τρόπο νομίζουμε προσφορότερο δημιουργούμε ανοιχτά και δημιουργικά περιβάλλοντα για να μη βιώσουν «συνθήκες αποκλεισμού».

Η ζωντανή επικοινωνία με τους μαθητές μας γίνεται όχι από υποχρέωση, αλλά από καθήκον με συναίσθημα ευθύνης που απορρέει από το λειτούργημά μας.

Η συμμετοχή και συνεργασία όλων των φορέων είναι εξαιρετική με αποτέλεσμα οι περισσότερες δυσκολίες να ξεπεραστούν, αρκετοί δε από μας υπερβαίνοντας τις δυνατότητές μας.

Σας ενημερώνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της Γ΄ Διεύθυνσης πράττει καθημερινά το καθήκον της στο ακέραιο και αυτό αποδεικνύει ότι οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τον βασικό κοινωνικό πυλώνα, τον οποίο υπηρετούν με συνέπεια.

Συνάδελφοι,

Ένα είναι σίγουρο: Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης αλληλεπίδραση του εκπαιδευτικού με τον μαθητή, καμία μέθοδος δε μπορεί να υποκαταστήσει την εκπαιδευτική διαδικασία, τον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού και του σχολείου στη ολόπλευρη ανάπτυξη του ατόμου , την κοινωνικοποίηση του και την ολοκλήρωσή του ως ενεργού πολίτη.

Συνεχίζουμε το έργο μας δημιουργικά, με πνεύμα αλληλεγγύης και κοινοτικότητας, κρατάμε ζωντανή την επικοινωνία με τους μαθητές μας, ευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα αυτή «η περιπέτεια» και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα πιο δυνατοί και ενωμένοι.

Εύχομαι Καλό Πάσχα, με υγεία σε όλους.

Ο Διευθυντής Π.Ε. Γ΄ Αθήνας

Αδάμ Στάμος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση