Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας για το σχολικό έτος 2020-2021

Ενόψει της δημιουργίας των τμημάτων της 2ης ξένης γλώσσας για το σχολικό έτος 2020-21 οι Γονείς/Κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Δ΄ τάξης θα συμπληρώσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις για την επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας ως 1 -6 – 2020.
Επισημαίνεται ότι οι μαθητές/τριες διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά−Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στην Ε΄ τάξη.
Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών/τριών του τμήματος, διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες στο επίπεδο της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.
Μπορεί να δημιουργηθούν μεικτά-παράλληλα τμήματα β΄ ξένης γλώσσας (και Γαλλικών και Γερμανικών) με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν το ελάχιστο 12 προτιμήσεις κάθε γλώσσας από το Δ΄1 και από το Δ΄2. Το μεικτό τμήμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 25 μαθητές/τριες.

Ο αριθμός των παράλληλων τμημάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των υφιστάμενων τμημάτων γενικής παιδείας, π.χ. από 2 τμήματα γενικής Παιδείας (όπως συμβαίνει στο Σχολείο μας) δημιουργούνται αποκλειστικά 2 τμήματα β΄ ξένης γλώσσας.

Δεν επιτρέπεται αλλαγή τμήματος μαθητών λόγω διαφορετικής προτίμησης σε σχέση με τη 2η ξένη γλώσσα που πλειοψήφησε και διδάσκεται στο τμήμα τους.
Αν μέχρι την 1η Οκτωβρίου του σχολικού έτους δεν έχει καλυφθεί η θέση του εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που επιλέχθηκε από τις δηλώσεις προτίμησης, τότε οι μαθητές/τριες διδάσκονται την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες στο επίπεδο της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.
Η διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας, Γαλλικής και Γερμανικής, πραγματοποιείται για δύο (2) ώρες την εβδομάδα στις Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις.
Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας.

bon été -guten sommer

Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.